Nieuwbouwproject Anemoon van start in Koog aan de Zaan

Algemeen
Zo gaat het nieuwbouwproject eruit zien.
Zo gaat het nieuwbouwproject eruit zien. (Foto: TBP Bouw)

KOOG AAN DE ZAAN – “Heel binnenkort beginnen we met de werkzaamheden, eerst aan het stalen skelet dat er nu al staat. Eind dit jaar hopen we dan de zes appartementen en twintig studentenkamers op te kunnen leveren”, vertelt René Plugge, directeur van TBP Bouw uit Wormerveer.

Met nieuwbouwproject Anemoon zal de Breedweer in Koog aan de Zaan weer een stukje fraaier eruit gaan zien. De straat heeft de afgelopen tijd een forse upgrading doorgemaakt. Aan beide kanten van de straat zijn inmiddels nieuwe woningen gerealiseerd waardoor de Breedweer nieuw elan heeft gekregen en (praktisch) klaar is voor een tweede jeugd. 

Huurappartementen

Bouwproject Anemoon staat op de hoek Anemoonstraat/Breedweer. Er komen zes huurappartementen in de vrije sector. De huur voor de driekamer appartementen, plus badkamer, ligt rond de duizend euro.

De studentenkamers hebben een eigen ingang en gaan tussen de vijfhonderd en zeshonderd euro huur per maand kosten.

Studentenkamers

“We zoeken daar nog huurders voor. Die kunnen contact opnemen via onze website. Iedere studentenkamer heeft een eigen schuifpui, eigen badkamer en pantry (inloopkeuken). Er komt één centrale ruimte, plus een buitenterras. Tussen de twee aparte woongebouwen is een centrale hal bedacht waar zo’n 35 fietsen een plekje in kunnen vinden”, licht René Plugge toe.

Uiterlijk

De zes appartementen hebben ook een balkon en er is ruimte vrijgemaakt voor een tuintje. Voor het uiterlijk is gekozen voor een natuurlijke uitstraling door het gebruik van hout in combinatie met traditionele bakstenen. Meer informatie www.tbpbouw.nl

Het stalen skelet staat er al.
Nunc Architecten tekende voor het ontwerp.