Koningsdag in Assendelft: anders dan anders, maar niet minder leuk

Sport
Boogschieten en suppen, de Assendelftse jeugd kan zich vermaken op Koningsdag.
Boogschieten en suppen, de Assendelftse jeugd kan zich vermaken op Koningsdag. (Foto: TC Sports)

ASSENDELFT - Koningsdag in de Kerkbuurt van Assendelft kon vorig jaar niet doorgaan op de manier die de dorpsgenoten gewend waren. Volop drukte in de Kerkbuurt was door Covid-19 ondenkbaar. “Dit jaar zullen er helaas nog steeds geen feest vierende mensen op de Dorpsstraat te vinden zijn. Maar er is gelukkig wel weer iets meer mogelijk dan vorig jaar. En dan vooral voor de jeugd”, laat de organisatie weten.

“Met de vrijwilligers zijn we online bij elkaar gekomen. Er zijn mooie plannen gemaakt en deze zijn ter goedkeuring voorgelegd aan gemeente Zaanstad. Het resultaat is een dag vol sport, spel en plezier. Met dank aan vele sponsoren gaan we suppen, kanoën, bubbelvoetbal, Archery tag, Expeditie Robinson enz. Dit alles wordt verzorgt door het team van TC Sports bij Voetbal vereniging Assendelft.”

Snel opgeven

De activiteiten zijn voor kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma en tussen de zes en zeventien jaar oud zijn. Er mag een beperkt aantal kinderen toegelaten worden. Dus wordt we gewerkt met twee tijdsvakken: van 10 tot 12.30 en van 13.00 tot 15.30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen met daarin je naam en voorkeurstijdvak naar info@tc-sports.nl Wees er wel snel bij want vol=vol. (Let op! Ouders mogen niet mee het terrein op)

“Natuurlijk hebben we ook een aantal online activiteiten waar leuke prijzen te winnen zijn. Zo kan je met een creatief TIK TOK filmpje een JBL box of voor twee personen pannenkoeken eten bij de Dorpstaveerne winnen. Op 26 april is er van 20.00 tot 21.00 uur de koningsnacht Quiz-en met vragen over het Koningshuis en Assendelft. Wil je mee doen ? stuur een mail naar koningsdagassendelft@gmail.com met daarin je naam. 

Kijk voor het volledige programma en het laatste nieuws op de Facebook pagina Koningsdag Kerkbuurt Assendelft of op Instagram en TIK TOK op Koningsdagassendelft.