Volop activiteiten voor kinderen en jongeren in de meivakantie

Algemeen
Afbeelding
(Stockfoto)

ZAANSTAD - De Jongerenwerkers van Sociaal Wijkteam Zaanstad, Sportbedrijf Zaanstad en FluXus presenteren tijdens de meivakantie tot en met vrijdag 7 mei de Zaanse Lente Experience 2021. Alle kinderen en jongeren tussen de z\es en zesentwintig jaar zijn welkom om gratis mee te doen met sport, spel, cultuur en lifestyle buitenactiviteiten.

Deze worden in samenwerking met diverse lokale organisaties opgezet. De activiteiten die georganiseerd worden voor de wijken Poelenburg, Peldersveld en Hoornseveld, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid vinden plaats bij Sporthal Zaanstad-Zuid, Darwinpark. Wie mee wil doen hoeft zich niet vooraf aan te melden, maar kan zich ter plekke laten registreren.

Jongerenwerk

“Juist in deze tijd is het belangrijk dat jongeren een aanspreekpunt hebben en leuke activiteiten om aan deel te nemen. Want ook al zijn er nog steeds beperkende maatregelen, wij zitten beslist niet stil”, aldus Jongerenwerker Thom Hanser. 

“Het Jongerenwerk richt zich op verschillende leeftijdsgroepen, waarbij het doel is deze te helpen, motiveren en activeren. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, geld, werk, wonen, gezondheid, seksualiteit, rechten, sport, cultuur en meer. Je kunt ons bellen, appen of natuurlijk gewoon langskomen tijdens onze Jongerenwinkels op de locaties Wijkcentrum de Poelenburcht, KleurRijk, de Zuidhoek en Sporthal de Struijck. We organiseren in iedere buurt regelmatig activiteiten waarbij we de huidige maatregelen hanteren en waarvan je de updates op onze Instagrampagina kunt vinden. Daarbij lopen we vaak rondes door de wijk zodat we ook op die manier beschikbaar zijn voor vragen.”

Meer informatie is te vinden op www.instagram.com/swt_jongerenwerk en www.zaanse-experience.nl.