Vier gepast onze vrijheid met Waterraaf Vrijheidsmaaltijdsoep

Algemeen
De Waterraaf chef-kok Sylvester van Westrop en sous-chef Romy Zwart proeven de Vrijheidsmaaltijdsoep voor. Hun mening: 'van geluk juichende smaakpapillen!'
De Waterraaf chef-kok Sylvester van Westrop en sous-chef Romy Zwart proeven de Vrijheidsmaaltijdsoep voor. Hun mening: 'van geluk juichende smaakpapillen!' (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – Samen feestvieren, eten, praten en proosten op de vrijheid, het mag wel weer maar tegelijk ook ‘mondjesmaat’. Mondjesmaat genieten hoeft echter niet bij het nuttigen van de speciale Vrijheidsmaaltijdsoep die woensdag, 5 mei/Bevrijdingsdag, in restaurant De Waterraaf (voorheen brasserie Nauerna) wordt klaargemaakt door chef-kok Sylvester van Westrop en sous-chef Romy Zwart. Deze soep geeft onze smaakpapillen alle vrijheid om te gaan juichen van plezier.

Weg met die ‘slappe soep uit zak’, ga voor puur en eerlijk

Vrijheidssoep: een traditie die in Amsterdam al vele jaren bestaat en zeer succesvol is. Tot corona ook daar roet in de soep gooide, genoten stadsgenoten van een heuse Vrijheidsmaaltijd aan volle tafels, op Amsterdamse pleinen en podia, in straten en parken. Om te vieren dat de Amsterdammers in een vrije stad leven en verbonden zijn met elkaar.

Zaanse draai

De Waterraaf geeft daar een Zaanse draai aan door op 5 mei Zaankanters de kans te bieden te genieten van de Zaanse Vrijheidsmaaltijdsoep. Die is dan in het restaurant, te vinden is bij de jachthaven van Nauerna, af te halen en geheel coronaproof thuis te nuttigen.

“We hopen zo dat allerlei Zaankanters toch samen op smaakvolle wijze Bevrijdingsdag vieren en stilstaan bij wat onze vrijheid betekent”, aldus Simon Douw, eigenaar van De Waterraaf en mede-ondernemer van project Jongwijs in Westzaan. (zie ook www.jongwijs.nl)

Gelijk reserveren

Dus: weg met die slappe ‘soep uit zak’ en ga voor puur, eerlijk en origineel met de Waterraaf Vrijheidsmaaltijdsoep. Vergeet niet even online de soepmaaltijd te reserveren via: http://bit.ly/vrijheidssoep

Voor de prijs hoef je het niet te laten. De maaltijdsoep kost, inclusief ambachtelijk brood en boter, slechts €6,50 (twee voor €11,95). De soep is op 5 mei af te halen bij De Waterraaf, Kanaaldijk 33 in Assendelft.