‘Beste ingrediënt: heel veel liefde’

Algemeen
Vrijdag even ophalen en 'bakken' maar voor moeder!
Vrijdag even ophalen en 'bakken' maar voor moeder! (Foto: Ton van Veen)

ZAANSTREEK – “Helaas kunnen we nog niet de Moederdagtaart maken zoals we dat voorheen deden: als workshop met wisselen de groepen van tien personen. Gelukkig hebben wel de oplossing gevonden om moeders op zondag 10 mei toch te verrassen met een echte Moederdagtaart”, vertelt Ama Schippers van de KISS Bakery.

Maak zelf je Moederdagtaart met het Zelfbouw-Moederdagtaart-Pakket van Kiss Bakery

Als de croissants afgelopen maandag een tikje anders smaakten, kwam dat omdat wij Ama even van haar werk afhielden voor het interview. “Die maak ik altijd, net als de taarten”, vertelt de dochter van KISS Bakery-eigenaar Jaco Schippers.

Uitleven

Ze vindt het echt jammer dat de workshops door corona niet door kunnen gaan. “We kijken er altijd naar uit om de kinderen te mogen ontvangen in onze bakkerij. Het is prachtig om te zien hoe ze zich dan uitleven om de mooiste taarten te maken.”

Zwitserse room

Gelukkig is er een corona-proof alternatief bedacht. ”Om kinderen toch de gelegenheid te bieden zelf een lekkere Moederdagtaart te maken, leveren we komende zaterdag een doe-het-zelf taartpakket. Bijna alle ingrediënten zitten in de gebaksdoos die je voor 7,50 euro kunt kopen. Van marsepein tot Zwitserse room, van nougatine nootjes tot snoepgoed om de taart te versieren. En vergeet niet het ‘taartkapsel’, oftewel de basis om een heuse stapeltaart te kunnen maken”, licht Ama toe.

Eh, bijna alle ingrediënten? Wat ontbreekt er dan in het pakket? “De lekkerste Moederdagtaart maak je met het beste ingrediënt dat je er alleen zelf in kunt stoppen voor je eigen moeder: heel veel liefde!”

Wees er op tijd bij

En hoe smaakt de Moederdagtaart? Ama: “Ondanks dat ik zelf liever kies voor een aardbeientaart, smaakt de Moederdagtaart echt heel lekker. Dat komt door de Zwitserse banketbakkersroom. Proef zelf maar.”

Op is op

De KISS Bakery doe-het-zelf-met-liefde Moederdagtaart is vrijdag verkrijgbaar in alle vier de filialen. Maar let op: op is echt op. Zie voor de filialen de Facebookpagina @KISSBakeryZaandam.

Alle ingrediënten voor het zelf maken zijn aanwezig.