Oproep: Zaanstore zoekt Zaanse makers

Algemeen
Er is vast ruimte vrij gemaakt in de Zaanstore.... Wie vult het schap met Zaanse producten?
Er is vast ruimte vrij gemaakt in de Zaanstore.... Wie vult het schap met Zaanse producten? (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - VVV-winkel de Zaanstore zoekt Zaanse makers om haar assortiment aan typisch Zaanse producten uit te breiden. Items als mosterd, lokaal gemaakte bieren en Zaanse zeep vertellen niet alleen over het heden en verleden van het Zaanse maken, maar zijn ook een geliefde attentie of souvenir.

Winkelmanager Miranda Nijman: “De ‘winnende’ maker, krijgt vier maanden lang schapruimte in de winkel. Dat levert de maker in ieder geval nieuwe publiek op voor zijn of haar product en ons wellicht een nieuwe toevoeging aan ons assortiment. Wij bieden in de Zaanstore of webshop graag meer typisch Zaanse producten aan dan we nu al doen.” Ondanks dat de nadruk van het Zaanse maken van oudsher op food ligt, zijn juist non-food producten meer dan welkom.

Wie vult het schap met typisch Zaans producten?

De Zaanstore kent vast nog heel veel typisch Zaanse producten niet. De Zaanstreek staat immers bekend om zijn makers. Zij doen dan ook een oproep aan Zaanse makers om contact te zoeken. Zij kunnen zich tot 7 juni melden via info@zaans.nl


Bij Zaanstore manager Miranda Nijman (links) en medewerkster Ingrid Keasberry is ook de nieuwe Stadswandeling Zaandam verkrijgbaar.  

Een jury bestaande uit winkelmanager Miranda en Karin Borst, marketing & shop manager bij het Zaans Museum, kiest uit de aanmeldingen hét nieuwe Zaanse product dat in elk geval vier maanden in de Zaanstore verkrijgbaar zal zijn. Op Zaansmaken.nl meer informatie.

Zaanstore

De Zaanstore is een volgens de laatste inzichten ingerichte VVV-locatie op Stadhuisplein 96 in Zaandam. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over de Zaanstreek en de regio, routes en plattegronden, tickets en souvenirs. Daarnaast kan men hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van typische Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen. Daarbij spelen typisch Zaanse producten een belangrijke rol. Dit zijn populaire cadeaus voor zowel inwoners als bezoekers, die ook nog eens het verhaal van de streek vertellen.

Bij Zaanstore manager Miranda Nijman (links) en medewerkster Ingrid Keasberry is ook de nieuwe Stadswandeling Zaandam verkrijgbaar.