Zv de Zaan plaatst zich voor finale NK

Sport
Trainer/coach Arjan Vos instrueert zijn ploeg.
Trainer/coach Arjan Vos instrueert zijn ploeg. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK -- Het heren waterpolozevental van Zv de Zaan heeft zich in het afgelopen weekend ten koste van Polar Bears geplaatst voor de finale om het Nederlands kampioenschap dat komend weekend plaats zal vinden. Daarin ontmoet de ploeg van trainer/ coach Johan Aantjes in een Best - of - 3 het Goudse GZC/Donk dat in de andere halve finale het Utrechtse UZSC de deur wees. Nog nooit in de Zaanse waterpolohistorie heeft een heren team het zover gebracht.

De duels tegen Polar Bears verliepen bijzonder spannend. De doelpunten werden voor waterpolo begrippen wel duur betaald. In Zaandam werd het afgelopen vrijdagavond namelijk nipt 5 - 4 voor de thuisclub. En een dag later won Zv de Zaan in Ede ook met het kleinst mogelijk verschil , 6 - 7. De vreugde na de afloop was er echter niet minder om. Een derde ontmoeting op zondag was dus niet meer niet nodig.

Dames

De dames van Zv de Zaan beleefden minder lol aan hun halve finale wedstrijden. GZC/Donk won beide duels. In Gouda werd het zelfs een desillusie. Met maar liefst 18 - 8 werd het jonge team, van de na dit seizoen afscheid nemende trainer/coach Arjan Vos, het bad uitgeveegd. In Zaandam ging het in de return veel beter. Tot ver in het derde deel ging het gelijk op (7 - 7) , maar het verschil was uiteindelijk toch wel duidelijk, 9 - 12. Door een polsbreuk van topschutster Maxine Schaap moest Arjan Vos een dag later tweede keepster Sanne Keijzer (18) als veldspeelster in zetten. Zij scoorde drie keer.

Na de NK- finales spelen beide ploegen van De Zaan nog om de KNZB - beker. De dames komen op 22 mei in de kwartfinale streekgenoot De Ham in Zaandam tegen. De heren krijgen in hetzelfde weekend op zaterdag met AZC/Alphen te maken en op zondag met Waterpolo Den Haag.