Zv de Zaan grijpt naast eerste titel

Algemeen
Het heren waterpoloteam van Zv de Zaan in training.
Het heren waterpoloteam van Zv de Zaan in training. (Foto: aangeleverd)

ZAAN - Het heren waterpoloteam van Zv de Zaan heeft het in de finale play – offs tegen het Goudse GZCDonk net niet gered. In een Best – of – 3 moest afgelopen zondag het derde duel in Zaandam de beslissing brengen, nadat beide ploegen hun thuiswedstrijden verloren.

Vrijdag werd het in Zaandam 4 - 9 voor GZCDonk, terwijl zaterdag in Gouda de Zaandammers aan het langste eind trokken, 8 – 10. Het derde en beslissende duel werd nipt met 8 – 9 verloren.

In de reguliere competitie eindigde Zv de Zaan als tweede en GZCDonk als vijfde.

Tussensprint

Zondagmiddag opende Zv De Zaan in het zwembad De Slag via Pascal Jansen de score, maar wist daarna geen voorsprong meer te bemachtigen. De strijd ging tot halverwege het derde deel gelijk op, waarna de gasten met een felle tussensprint van 6 – 6 naar 6 – 8 uitliepen. De thuisclub was eventjes de weg kwijt en miste in die fase een paar behoorlijke kansen. In de laatste 8 minuten werd het zelfs nog 6 - 9 en leek de strijd beslist . De ploeg van Zv de Zaan trainer - coach Johan Aantjes vocht echter nog voor wat het waard was en kwam door treffers van Angelo Corver en Mick van den Bree nog heel dicht bij ( 8 – 9 ). De spanning steeg ten top, maar GZCDonk speelde de laatste minuten geroutineerd uit en veroverde zo voor de zevende maal de landstitel.

Tekst gaat verder onder foto

Het heren waterpoloteam van Zv de Zaan. (Foto: aangeleverd)

Voor Zv de Zaan was dit de eerste finale in zijn bestaan.

Opvallend is het toch wel dat in deze reeks van drie wedstrijden steeds de uitspelende partij er met de winst vandoor ging. Door de corona, waardoor er geen publiek aanwezig mocht zijn, speelde het thuisvoordeel dus totaal geen rol.

Beker

De Zv de Zaan heren spelen komend weekend voor de beker in poule vorm zaterdag thuis tegen AZC en zondag uit in Den Haag tegen WaterpoloDen Haag. De dames spelen zaterdag in de kwartfinale tegen streekgenoot De Ham in De Slag.

Bij deze wedstrijden mogen de internationals niet mee spelen.