Zaanse Heiko Dijker met Ananta in de Bullekerk

Uitgaan
Zaanse Heiko Dijker komt met muziekgezelschap Ananta naar de Bullekerk.
Zaanse Heiko Dijker komt met muziekgezelschap Ananta naar de Bullekerk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Zaanse Heiko Dijker komt vrijdag 11 juni naar de Bullekerk met zijn muziekformatie Ananta. Het gezelschap brengt een wervelend en grensoverschrijdend concert: een mengeling van westerse gecomponeerde klassieke muziek en Indiase geïmproviseerde klassieke muziek, en alles daartussen in.

Ananta verbindt de twee klassieke muziekculturen met elkaar en creëert daarmee een uniek geluid. De musici vertolken onder anderen werken van Simeon ten Holt, Manuel de Falla, Modest Mussorgsky en Jacob ter Veldhuis, maar ook Indiase muziek en tabla repertoire. Een bijzonder oeuvre op geheel eigen wijze vertolkt. In een tijd waarin samenzijn en live interactie niet vanzelfsprekend zijn, maar meer dan ooit waardevol en belangrijk, wil Ananta haar liefde voor de muziek delen met het publiek, in een live setting. Om mensen te beroeren, te betrekken en te laten genieten.

Emmy Storms: ‘Muziek maken is het leukst met andere mensen. En met die mensen bedoel ik zowel medemusici als publiek. Beiden kunnen je inspireren en zorgen voor een mooier resultaat. Het contact maken met anderen zorgt voor de mogelijkheid tot uitwisseling. Het is één geheel van mensen die allemaal meegezogen worden door de geweldige kracht van de muziek, en allemaal bijdragen tot de bijzondere sfeer van interactie die er ontstaat.’

Ananta bestaat uit Heiko Dijker (tabla), Emmy Storms (viool), Lenneke van Staalen (Indiase viool) en
Cynthia Liem (piano-tabla).

Ze spelen  om 20.00 uur. Tickets à 20 euro zijn verkrijgbaar via www.heikodijker.com