Gunnaar Keppers wint Pasveerconcours

Algemeen
Winnaar Gunnar Kneppers.
Winnaar Gunnar Kneppers. (Foto: Jelte Althuis)

ZAANDAM - Het Pasveerconcours is gewonnen door Gunnar Kneppers op de cello. Naast de Pasveerprijs was er een eerste prijs Hanna Zhang (piano), een tweede prijs voor Lucy Boeren en Sijbrand Loot (respectievelijk viool en gitaar) en een derde prijs voor Anna Reinhold (piano). De publiekprijs was voor Carla Lambro (cello). 

Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks het Jan Pasveerconcours dat dit jaar, twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.  

In verband met de coronamaatregelen werden de prijzen de volgende dag aan huis uitgereikt door FluXus coördinator Muziek, Jelte Althuis. De Pasveerprijs bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Publiek stemde mee

Net als andere jaren stemde het publiek mee voor de publieksprijs. Vanaf 25 mei tot aan de finaledag kon het publiek stemmen uitbrengen op de video’s die de finalisten instuurden voor het concours. De inzendingen werden tot aan de finaledag ruim vijfduizend keer bekeken en er werden meer dan duizend stemmen uitgebracht. De professionele jury bestond uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg.

Het optreden van de winnaar en andere finalisten en het commentaar van de juryvoorzitter is terug te kijken via het YouTube-kanaal FluXusZaanstad.