Honderden gezichten op de muren van het Museum of Humanity

Uitgaan
Op de buitenmuren van het Museum of Humanity komen honderden grote gezichten te hangen. Het project Let’s face it! is een eerbetoon aan de mensheid.
Op de buitenmuren van het Museum of Humanity komen honderden grote gezichten te hangen. Het project Let’s face it! is een eerbetoon aan de mensheid. ((Foto: aangeleverd))

ZAANDAM - Museum of Humanity in Zaandam krijgt van 25 tot en met 27 juni een opvallende metamorfose. Tijdens Let’s Face It! worden er honderden portretten van deelnemers aan de actie op de buitenmuren van het gebouw geplakt. Het eindresultaat vormt een visueel eerbetoon aan de mensheid.

Op het Hembrugterrein in Zaandam staat Museum of Humanity. Hier toont fotograaf Ruben Timman een deel van zijn collectie met portretten van mensen van over de hele wereld. Hij wil mensen inspireren de schoonheid en waarde van ieder mens te gaan zien. Om die overtuiging een spectaculair gezicht te geven, gaat Timman met zijn team de buitenmuren van het gebouw inpakken met grote portretten afgedrukt op posters. De foto’s worden gemaakt van de honderden deelnemers aan Let’s Face It!

De posters van ruim een meter per stuk worden in hetzelfde weekend geprint en opgeplakt op het gebouw. Gewapend met behangplaksel, kwasten en een hoogwerker krijgt zo elke portret een mooie plek op het gebouw. “Deelnemers registeren zich vooraf online en komen verspreid over de drie dagen. Buiten het museum fotograferen we de deelnemers één voor één in ruime studiotenten met meerdere fotografen. Zo zorgen we ervoor dat alles coronaproof zal verlopen,” aldus Ruben Timman.

Let’s Face it! is geïnspireerd op het Inside Out project van de Franse kunstenaar en fotograaf JR. Hij plakt overal ter wereld grote zwartwit portretten op gebouwen. Tijdens de actie gaan ook de deuren van Museum of Humanity voor het eerst weer open voor deelnemers. Om een frisse start te maken, is een groot deel van de bestaande collectie in het museum vervangen.