Bekerwinst voor waterpolodames Zv De Zaan

Sport
Feest bij de damesploeg van  Zv De Zaan. De beker in binnen!
Feest bij de damesploeg van Zv De Zaan. De beker in binnen! (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – De waterpolodames van Zv De Zaan hebben in Den Haag na een zinderende  finale tegen het Utrechtse USZC de KNZB - beker gewonnen. Ze pakten de winst met de einduitslag 8 – 7.  

Zo heeft de ploeg  van scheidende trainer / coach Arjan Vos, na een door corona geteisterd seizoen, toch nog een hoofdprijs te pakken nadat het in de halve finale om het Nederlands kampioenschap uitgeschakeld werd door GZCDonk.

Voor het eerst sinds anderhalf jaar mochten er weer ( een beperkt  aantal ) toeschouwers aanwezig zijn bij een top waterpolo duel. Na een flitsende start waarin de Zaanse dames een 3 – 0 voorsprong wisten te nemen, kwam UZSC beetje bij beetje terug en wist het zelfs in het derde deel op 5 – 6 te komen. Zv de Zaan herpakte zich echter uitstekend. Vlak na het begin van de laatste periode stond er dan ook rooskleurige 8 – 6 op het scorebord .

De marge werd even later toch weer terug gebracht , 8 – 7 met nog ruim 6 minuten te spelen. Daarin kreeg de ploeg uit Utrecht nog genoeg mogelijkheden , waarbij onder meer vier numerieke meerderheden om de score veranderen.  Spanning ten top, maar de ijzersterke Zaanse verdediging hield uitstekend stand.