‘Goede buur beter dan verre vriend’

Algemeen
Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft helpen caféhouder Sjoerd Beekes met een tattoo flash dag/veiling.
Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft helpen caféhouder Sjoerd Beekes met een tattoo flash dag/veiling. (Foto: Friso Kooijman)

ZAANDAM - Tatoeëerders Marc Forster en Luis Schaft houden op dinsdag 15 juni een benefiet corona-proof tattoo-flash dag in tattooshop Resolution Ink aan de Savornin Lohmanstraat 1. De opbrengsten van deze dag komen ten goede komen aan het in Zaandam gevestigde café Het Pand.

Benefiet corona-proof tattoo-flash-actie voor Café Het Pand

Eigenaar Sjoerd Beekes moest zijn café sluiten door coronamaatregelen maar viste, ondanks alle tegemoetkomingen van de overheid, achter het net omdat hij ‘te nieuw gevestigd was voor de oude spelregels en niet nieuw genoeg was voor de nieuwe tegemoetkomingen’.

Dat een goede buur dichterbij is dan een verre vriend zijn Sjoerd Beekes en Luis Schaft, eigenaar van Resolution Ink, achter gekomen in deze zware tijden. Beide ondernemers vissen achter het net als het aan komt op overheidssteun. In 2019 had de goedlachse eigenaar Sjoerd Beekes na 48 jaar de moed verzameld om zijn droom laten uitkomen door een horeca gelegenheid te openen. De toekomst van Café Het Pand zag er rooskleurig uit. Het was volle bak met de Pub Quiz en de vrijdag live Jazz met Robert op de piano kreeg een steeds groter publiek. Dat deze droom een nachtmerrie zou worden had hij vooraf nooit kunnen bedenken.

Opgave

Hetzelfde geldt voor familieman Luis Schaft die 2,5 jaar nadat hij een tattooshop op een industrieterreinen in de Zaanstreek begon, maar overstapte naar een mooi pand in het centrum van Zaandam, vlak om de hoek bij Het Pand. Wat voor beide ondernemers begon als goede start is, door de sluitingen wegens de corona-maatregelen, een hele opgave geworden om het hoofd boven water te houden.

Bieden op tattoo laten zetten

Sjoerd had in de afgelopen maanden al een aantal benefietveilingen georganiseerd en nu staat de tattoo-flash dag voor de deur voor het binnenhalen van een financieel steuntje in de rug. Op dinsdag 15 juni is de tattooshop van 12.00 tot 20.00 uur het domein voor de flash-dag. Tattoo ontwerpen zijn nu te zien op de website van Het Pand, www.cafehetpand.nl. Daar kunnen mensen op bieden. Per tatoeëerder is er de mogelijkheid om op acht tijdssloten te bieden van ongeveer een uur. Na afloop van de tattoosessie is er een mogelijkheid een drankje doen op het terras van Het Pand.

De ondernemers en zakenvrienden Luis Schaft en Sjoerd Beekes hebben het zwaar door de lockdown maar zetten  door.