Tijdelijke units voor Freekids vanwege bouw Zaanse Helden

Algemeen
De units worden rap geplaatst. Op deze foto wordt de eerste laag geplaatst, maar inmiddels zit de tweede verdieping er ook al  op.
De units worden rap geplaatst. Op deze foto wordt de eerste laag geplaatst, maar inmiddels zit de tweede verdieping er ook al op. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM - En toen werd er – maanden na het plaatsen van het eerste gedeelte - plotseling heel snel een nieuwe, dubbele laag tijdelijke units uit de grond gestampt aan de Houtveldweg. Navraag bij de gemeente en het bouwbedrijf leverde op dat de units half juli onderdak moeten bieden aan de kinderen van Freekids.

Op de plek komt een tijdelijk kinderdagverblijf en BSO van Freekids en een tijdelijke sportschool (Personal Fitness Center). Uiteindelijk komt op deze plek een Integraal Kind Centrum.

Maar zover is het nog lang niet want eerst moet de nieuwbouw van circa 600 appartementen - plus ruimte voor commerciële activiteiten - met de naam Zaanse Helden een feit zijn. Om de huizen te realiseren moet de Freekidsvestiging aan het Mahoniehout tijdelijk verhuizen naar de overkant van de weg.

Sloop en bouw

De sloop van de bestaande panden begint medio juli. Om de ploeg werkers te huisvesten zijn er (ook weer tijdelijke) gifgroene units neergezet naast het pand waar Ballorig was gevestigd. Als de bouwwerkzaamheden zijn afgerond, wanneer wist de woordvoerder van het bouwbedrijf niet te zeggen - zullen Freekids Zaandam XL en kinderdagverblijf De Dotterbloem, onderdeel van Freekids, terugkeren naar de bestaande locatie.

Afbeelding