Fort bij Spijkerboor gaat weer open

Algemeen
De deuren van het fort gaan weer open!
De deuren van het fort gaan weer open! (Foto: Natuurmonumenten)

REGIO - Natuurmonumenten en de vrijwilligers heten iedereen welkom op Fort bij Spijkerboor op maandag 4 juli en daarna alle zondagen tot half september! Fort bij Spijkerboor is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft bijzondere verhalen. Na maanden van winterrust en coronamaatregelen kunnen bezoekers eindelijk weer verwelkomend worden.

Fort bij spijkerboor open in juli en augustus

Fort bij Spijkerboor is open tussen 11.00 - 16.00 uur op zondagen in de zomer. Je kunt het fort bezoeken met de plattegrond die je bij de balie krijgt.

Je verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden zo’n 100 jaar geleden de manschappen in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heb je een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet.

Wanneer rondleidingen ook weer mogelijk zijn is afhankelijk van versoepelingen van de coronamaatregelen. Hou de website in de gaten daarvoor.

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebiedje. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. Stel je voor dat dat allemaal onder water werd gezet, de inundatie!

Meer informatie en online boeken voor entree en/of rondleiding op www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor.