FluXus opent kunstmanifestatie met talkshow

Algemeen
Hans van de Stadt bij FluXus.
Hans van de Stadt bij FluXus. ((Foto: Nathalie Prins – van Duin))

ZAANDAM - Met een talkshow in de Bullekerk vol gepassioneerde gasten en speciale optredens opent FluXus op zondag 4 juli een Monet-kunstmanifestatie. De opening wordt live gestreamd op het YouTube-kanaal FluXusZaanstad en is voor een klein publiek ook live bij te wonen. Aanmelden kan via klantenservice@fluxus.nl. De creaties van de Zaanse amateurkunstenaars die ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 keken, zijn tot en met september te bewonderen in de Bullekerk en deels op YouTube.

‘Door de ogen van Monet’

Onder de noemer ‘Door de ogen van Monet’ viert de Zaanstreek dit jaar dat precies 150 jaar geleden de Franse impressionist Monet onze streek bezocht. In het kader van amateurkunstmaand ‘iktoon’ nodigde FluXus amateurkunstenaars uit om ‘door de ogen van Monet’ naar de Zaanstreek anno 2021 te kijken en hun werk te tonen tijdens een Monet-kunstmanifestatie. In de afgelopen periode creëerden veel Zaanse amateurkunstenaars hun werk voor de kunstmanifestatie. Al dan niet met ondersteuning van de FluXus netwerkdocenten tijdens de inspiratie- en maakdagen. Ook bij zorgcentrum Pennemes werkten bewoners aan verschillende kunstwerken.

Veelzijdige talkshow

De talkshow zal net zo veelzijdig zijn als de werken die tijdens de manifestatie worden getoond. De opening wordt gedaan Marketing Zaanstreek directeur Anneke Wijdogen-Vis en FluXus directeur Otto Berg. Te gast zijn onder andere stichting Monet in Zaandam, OrkestZ en zorgcentrum Pennemes. Er is inspiratie van de kunstenaars Marcel Fraij en Joanne Zegers. En er zijn natuurlijk foto’s, schilderijen, dans, film, 3D-werk en meer van Zaanse amateurkunstenaars. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door gitaardocent Micha Sprenger en zijn leerlingen.

De talkshow is zondag 4 juli tussen 15.00 en 16.30 uur bij de Bullekerk (Westzijderkerk) op Westzijde 75 in Zaandam. Live bijwonen kan voor een beperkt publiek. Reserveren kan via klantenservice@fluxus.nl. De opening is tevens via livestream te volgen op het YouTube-kanaal FluXusZaanstad. Meer FluXus-activiteiten vind je op www.fluxus.nl/agenda.

150 jaar Monet

Met ‘Door de ogen van Monet’ viert de Zaanstreek dit jaar dat precies 150 jaar geleden de Franse impressionist Monet onze streek bezocht en geïnspireerd raakte. Dat wordt gevierd met tal van activiteiten vanuit onder andere het Zaans Museum, Monet in Zaandam, FluXus en Cultureel Centrum Bullekerk. Meer informatie en het programma is te vinden op www.doordeogenvanmonet.nl. Wil je op de hoogte blijven volg dan de Monet-berichten van Zaans.nl op Facebook en Twitter.