Zomers genieten in de Bullekerk

Algemeen
De terrassen zijn weer geopend!
De terrassen zijn weer geopend! (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Bullekerk biedt in de zomervakantie een uitgebreid programma met veel muziek, kleine evenementen en lekker eten en drinken op het terras. In de zomermaanden is gekozen voor muziek uit Frankrijk en Spanje en kleine evenementen op het terras in samenwerking met een aantal andere Zaanse organisaties. Het zomerprogramma wordt op 29 augustus afgesloten met het Bierfestival Trijntje Hoop.

Het zomerseizoen start zondag 27 juni met de ‘Rosé All Day Tour’. Een tour langs een aantal horeca-ondernemingen met op elke locatie een andere rosé. Deze tour wordt georganiseerd door Zaans Ket: een samenwerking van Cultureel Centrum Bullekerk, Café Groos in Wormer, Slager aan de Schans, Café Fabriek en De Hoop op d’Swarte Walvis. Zondag 4 juli staat in het teken van ‘Tour de Monet’: lekker flaneren langs de Zaan, waar geschilderd wordt door schilders van de Saense School voor Beeldende Kunst en de hele middag op de verschillende locaties Franse hapjes en drankjes met livemuziek. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Café Fabriek en het Zaantheater. Ook is deze middag de opening van de Expositie ‘Door de Ogen van Monet’ in de Bullekerk, georganiseerd door Fluxus in samenwerking met de Bullekerk. Een week later, op zondag 11 juli, blijven we in Franse sferen met livemuziek van Tess Merlot en Gerard Alderliefste. Ook deze middag organiseren we samen met een aantal andere horeca-ondernemingen in de Zaanstreek. Op zaterdag 17 juli brengt gitarist Eric Vaarzon Morel ons in Spaanse sferen met een zangeres en een flamenco-danseres. Ook Marlous Lazal, op 23 juli in de Bullekerk, brengt haar bezoekers in Spaanse sferen en loodst haar luisteraars via Buenos Aires naar het Spaanse strand.

Daarnaast zijn er deze zomer klassieke concerten van violist Tim de Vries en pianist Wouter Harbers, klankconcerten van Ruth Pos, een Tribute to Neil Diamond, een ‘Story of’ Elvis Presley en Janis Joplin, een Gypsy Swing Night van Irene Ypenburg, popmuziek van Sandra van Nieuwland en Stephanie Struijk in samenwerking met Podium de Flux, songs en rauwe blues van Marcel Kapteijn & The Raindogs en meer. Directeur Niels Busch: “Uitgaan in de Bullekerk is anders als in een theater of bioscoop. Als je thuis een film kijkt of mooie muziek opzet neem je daar een lekker biertje of een mooi glas wijn bij. Zo doen we dat hier ook. Tijdens het concert serveren we drankjes en hapjes, passend bij het thema van de avond, en natuurlijk zorgen wij ervoor dat we de artiest daarbij niet storen. Zo creëren we voor iedereen een gezellige ambiance en vergroten we de beleving.”

Met ingang van 26 juni zijn de Corona-maatregelen versoepeld en geldt er geen limiet meer aan het bezoekers. Wel blijft de anderhalve-meter-afstand van kracht en is reserveren verplicht.

Tickets en meer informatie via www.bullekerk.nl.