Dit doet raamdecoratie voor de sfeer in je huis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Welke raamdecoratie je voor je raam hangt bepaalt voor een groot deel de sfeer in je huis. Houten jaloezieën stralen iets heel anders uit dan rolgordijnen. Datzelfde geldt voor shutters, rolgordijnen, vitrages en lamellen. Kijk eens om je heen in je huis en probeer te definiëren wat jouw stijl is. Voel jij je thuis bij landelijk, modern, vintage of bohemian? Je zult zien dat het nog best lastig om een bepaalde stijl voor jezelf te bepalen, want meestal vinden we juist veel verschillende dingen mooi. Toch is het goed om en keuze te maken in de ambiance die je wil creëren. Als bijvoorbeeld de Middellandse zee, Marokko of Zuid-Frankrijk je aanspreken kun je kiezen voor brede houten jaloezieën of shutters in white wash. Daarmee krijg je een natuurlijke lichtinval die mediterrane aandoet. Helemaal als je dan je muren mosgroen, aubergine of pastel schildert krijg je van die karakteristieke strepen zonlicht in je interieur. Maar als je meer neigt naar minimalistisch en strak kun je overwegen om hele dunne jaloezieën van aluminium of vitrages tot aan de vloer voor je ramen te hangen. Vooral als je beschikt over grote openslaande raampartijen zijn licht opbollende vitrages heel cool. Raamdecoratie van Tuiss heeft raamdecoratie in alle designs, materialen en kleuren. In dit artikel helpen we je een handje om de sfeer in je huis naar je hand te zetten met raamdecoratie. 

Combineren kun je leren

Raamdecoratie is prominent aanwezig in je interieur. Net als je vloer en muren. Zorg dat deze grote oppervlaktes op elkaar zijn afgestemd. Als je bijvoorbeeld een vloer van donker eiken hebt is het niet verstandig om ook jaloezieën van donker hout te nemen. Neem ze wel van hout maar dan een paar tinten lichter dan de vloer. Of stem ze af op de kleur van de muren, bijvoorbeeld donkergroene muren en jaloezieën geven een rustig effect. Hele lichte kleuren voor je ramen kan eigenlijk altijd. Witte vitrages, jaloezieën of shutters passen in elk interieur maken de ruimte licht en ruim. Bij veel aanbieders van raamdecoratie kun je een kleurstaaltje opvragen om te kijken of het bij je stijl past.  

Privacy gewaarborgd

Raamdecoratie zorgt dat de zon in de zomer buiten blijft en in de winter de warmte binnen blijft. Maar het geeft je ook privacy en brengt gezelligheid. Nadeel kan zijn dat je je een beetje afgesloten voelt van de buitenwereld. Dat kun je voorkomen door het raam niet helemaal af te sluiten. Enigszins doorschijnende vitrages laten nog wel daglicht door, maar sluiten nieuwsgierige ogen buiten. Jaloezieën, lamellen en shutters kun je natuurlijk zover openzetten als jezelf fijn vindt. En als je helemaal geen raamdecoratie wilt, kun je altijd nog kiezen voor raamfolie op ooghoogte. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)