Zaanstormend talent op planken Zaantheater

Nieuws
Iedereen is van harte welkom bij het gratis Zaanstormend. (Foto: Zaantheater)
Iedereen is van harte welkom bij het gratis Zaanstormend. (Foto: Zaantheater) rodi.nl

ZAANDAM - Het Zaantheater en FluXus presenteren een nieuwe editie van Zaanstormend, het jaarlijkse open podium. Zaterdag 21 april laten meer dan 150 jongeren tussen de 12 en de 19 jaar hun talent zien op het podium van de grote zaal. Dans, zang, cabaret en muziek, waaronder bands en zelfs een compleet symfonieorkest. Als het aan de organisatie ligt, wordt het een spetterende show met prachtig licht en videobeelden. De toegang voor Zaanstormend is gratis.


Wat kunnen de gasten zaterdag 21 april verwachten? Dansschool Moving Harmony voert een internationale dans op. Zanggroep Timeless heeft een anthem voor Zaanstormend geschreven dat tijdens de show voor het eerst ten gehore gebracht wordt. SaenreMusical laat een stuk uit Alice in Wonderland de musical zien. Cabarettalent Maurits Hazeleger speelt zijn zelfgemaakte cabaretact. De band Anti! wil de zaal met eigen muziek op hol brengen. Ook Balletstudio DanZin is van de partij met een eigen act en treedt daarnaast op met zangeres Rachel Kruit.

De Zaanse Theaterschool en Dansstudio 2 bundelen hun krachten om samen een deel uit de musical Snorro te laten zien. Het Zaanlands Lyceum treedt met hun musicalgroep op en brengt een deel uit Grease op de planken. Pianiste Renske Bruinsma en danseres Kim van Leeuwen zijn de samenwerking aangegaan om een mooie dansact neer te zetten. Daphne Bruineberg Producties laat een stuk uit High School Musical zien. Zolarsem Dance Generation treedt op met een streetdanceact. Band the Limes speelt hun nummer the Highway en symfonieorkest FluXus Sinfoniëtta klassieke muziek in samenwerking met het Spaanse Orquesta Robert Gerhard.

Iedereen is van harte welkom bij Zaanstormend, dat om 19.30 uur begint. De toegang is gratis, reserveren is gewenst. Dat kan via www.zaantheater.nl of bij de kassa. De kaartverkoopbalie in het theater is dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via telefoonnummer 075-6555333.