VVD Zaanstad wil de Zaan verbeteren

Partnerbijdrage
Stephanie Onclin wil weten wat Zaankanters willen verbeteren.
Stephanie Onclin wil weten wat Zaankanters willen verbeteren. (Foto: Bert Onclin)

In onze krant van 17 juni jongstleden deed VVD-fractievoorzitter Stephanie Onclin een oproep aan Zaankanters om mee te denken over verbeterpunten in onze gemeente. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en momenteel wordt geschreven aan het VVD-verkiezingsprogramma. Er werd, tot vreugde van de jonge, gedreven politica, massaal gereageerd. Dat geeft haar een basis om stevig door te pakken, de lijnen nog beter uit te zetten.

Stephanie: “Om te beginnen wil ik alle mensen die hebben gereageerd bedanken. Het is waardevol om verschillende meningen en suggesties aangereikt te krijgen, kritiek aan te horen, hoe ongezouten dan ook. Door de gevoerde gesprekken voel ik mij bij een aantal onderwerpen gesterkt. Het is duidelijk dat de Busbrug open moet, dat de openbare ruimte beter moet worden onderhouden, dat er nadrukkelijk meer handhavers gewenst zijn. Vaak kwam ook het verkeer in onze regio aan bod. De auto’s in Krommenie bijvoorbeeld, maar ook de wens in het algemeen voor goede, brede fiets- en voetpaden. De VVD staat ook op het gebied van mobiliteit voor keuzevrijheid.

Uit sommige reacties bleek ook onwetendheid over de rol van Onclin als raadslid. “Dat sterkte mij in mijn missie - en die van de VVD - om nóg meer in gesprek te gaan met de inwoners en bedrijven in onze prachtige gemeente, beter uit te leggen wat wij, als VVD én als raad wel en niet doen, waar wij ons wel en niet voor kunnen inzetten. Er kwamen ook nieuwe ideeën binnen. Een wooncomplex in het centrum bijvoorbeeld, voor mensen die extra zorg nodig hebben, een spreekuur voor wethouders, een betere regulering van de burgerparticipatie bij woningbouwprojecten, zodat recht wordt gedaan aan de belangen van inwoners én ontwikkelaars. Het prikkelt mij om dezelfde opgave vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Blijf mij daarom opzoeken, uitdagen en inspireren. Alleen samen komen wij verder.”