Geslaagde jeu de boules middag in Agathepark

Algemeen
Ieder jaar zijn de KBO en de SVK graag, met hun leden, te gast bij Agatheboules.
Ieder jaar zijn de KBO en de SVK graag, met hun leden, te gast bij Agatheboules. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE -  Op uitnodiging van Agatheboules waren de KBO en de SVK, beide seniorenverenigingen in Zaanstreek-Noord, vorige week met veel leden naar het Agathepark gekomen voor een pittig potje jou de boules. Lopend, al dan niet met rollator, op de fiets of gebracht met de auto kwamen zij uit alle wijken om het spel te spelen.

“Dan krijg ik gelijk weer een standje, jeu de boules is geen spel, het is een sport”, aldus Peter Smit die de redactie dit bericht stuurde. “De deelnemers werden met koffie of thee ontvangen en daar was ook wat lekkers bij. De banen waren uitgezet, de ballen lagen klaar, alleen de deelnemerslijsten moesten nog in orde gemaakt worden. In totaal 42 senioren werden in groepjes gedeeld en aan elkaar gekoppeld. De groepjes streden twee keer tegen elkaar en na de pauze weer tegen andere groepjes.” 

“Je kon merken dat men elkaar lang niet gezien en gesproken had, de concentratie verslapte af en toe en dan moest een van de leden van de organiserende Agatheboules het strijdperk betreden. Ernstige overtredingen werden gelukkig niet gemaakt en in een goede sfeer werd de eerste ronde afgewerkt. De uitslagen werden genoteerd en onder het genot van een hapje en een drankje werd er uitgebreid verder gepraat, zeker over de afgelopen tijd.”

“De tweede ronde werd ook weer met veel plezier gespeeld, soms heel fanatiek en vaak ook gewoon ontspannen. Na de tweede ronde weer een drankje en daarna de prijsuitreiking. Geoefende spelers hadden hier het voordeel boven de amateurs. De uitnodiging staat voor de deelnemers die hun techniek verder willen verbeteren om lid te worden van Agatheboules. Voor € 15,- per jaar kun je drie keer per week deze sport beoefenen.”

Het eerstvolgende evenement dat de SVK en de KBO samen organiseren is ‘Paaltje werpen’ bij de Cromme Bal in Krommenie. Dat is op woensdag 4 augustus. Wel even aanmelden. Zie hoe in de informatiebladen van de KBO en de SVK.