Na twintig jaar tijd voor nieuwe vrachtauto Voedselbank Zaanstreek

Algemeen
(v.l.n.r.) Hans Brinkhuis, Ger Heere  en  Thijs Fluri van de stichting Vrijwillige Bewindvoering, Gert van der Meer (penningmeester Voedselbank) en Peter Peeperkorn (Voedselbank) Will Cox, bestuurslid PR en Communicatie van de Voedselbank Zaanstreek ontbreekt want hij moest de foto maken...
(v.l.n.r.) Hans Brinkhuis, Ger Heere en Thijs Fluri van de stichting Vrijwillige Bewindvoering, Gert van der Meer (penningmeester Voedselbank) en Peter Peeperkorn (Voedselbank) Will Cox, bestuurslid PR en Communicatie van de Voedselbank Zaanstreek ontbreekt want hij moest de foto maken... (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Na bijna twintig jaar trouwe dienst gaat de vrachtwagen van de Voedselbank Zaanstreek dit najaar met pensioen. Gelukkig is de opvolger er ook al. Die is  woensdag 28 juli is deze nieuwe vrachtwagen officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van vertegenwoordigers van diverse donateurs. 

Om wekelijks de bijna 300 huishoudens in de Zaanstreek van voedselpakketten te kunnen voorzien heeft de Voedselbank goede transportfaciliteiten nodig. Wekelijks worden meer dan 10.000 artikelen aan klanten uitgegeven. 

“Het ophalen van de artikelen bij de supermarkten, bedrijven en distributie centra en het vervoer naar de zes uitdeelpunten, vraagt natuurlijk om betrouwbaar en goed transport. Daarnaast moet het merendeel van de artikelen gekoeld vervoerd worden en dat stelt ook weer extra eisen aan het transport”, aldus Hans Brinkhuis, voorzitter van de Voedselbank Zaanstreek.

Nieuwe chauffeurs welkom

Er is gekozen voor een vrachtwagen die in staat is bijna 3000 kg te vervoeren, maar die met een BE rijbewijs mag worden gereden. Overigens is de Voedselbank Zaanstreek nog altijd opzoek naar ervaren B(E) chauffeurs voor de auto’s, waaronder deze nieuwe aanwinst.

De Voedselbank is afhankelijk van donaties en dankbaar voor alle steun, die ten goede komt aan het helpen van de klanten. Alle 160 vrijwilligers werken belangeloos, maar uiteraard worden er wel kosten gemaakt voor de vervoermiddelen, huur van het magazijn, kantoorartikelen, verzekeringen etc. “We blijven afhankelijk van hulp van derden en steun is meer dan welkom.”

De nieuwe vrachtauto is mogelijk geworden met steun van velen waaronder grote donaties van Oostzijderpark BV, Timpaan BV en de Stichting Bewindvoering tot Plaatselijk Nut. De belettering is mogelijk gemaakt door Molenaar Reklame en Van Midden Reclamebureau.

Zie voor meer informatie https://voedselbankzaanstreek.nl