De Golden Pennies zingen weer

Algemeen
De Golden Pennies.
De Golden Pennies. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Na anderhalf jaar pauze in verband met corona is het 60+ koor De Golden Pennies weer enthousiast aan het zingen. 

Tot 2020 waren de repetities op dinsdagochtend in Zorgcentrum Het Pennemes. Koorleden zowel als bewoners beleefden veel plezier aan deze ochtenden. Bewoners zongen mee en deden soms spontaan een dansje. Tijdens de verbouwing van het Pennemes moest het koor noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. Maar de bewoners werden gemist. De Golden Pennies verzorgden concerten en traden ook regelmatig op in verzorgingshuizen waar bewoners met de ziekte van Alzheimer vaak een trouw en enthousiast publiek vormden.

“Wat zullen wij blij zijn als deze optredens in het post corona tijdperk weer mogelijk worden. Zo lieten we Wereld Alzheimer Dag net ongemerkt aan zich voorbijgaan. Op de repetitieochtend zongen wij liedjes waarvan bewoners van verzorgingshuizen altijd erg genoten. Met liedjes als Als de nacht verdwijnt, De glimlach van een kind en Daar bij de waterkant toverden een glimlach op het gezicht van bewoners. Het waren muzikale lichtstraaltjes. Tijdens het zingen van Crying in The Rain dachten wij aan de familie en partners van deze mensen. Devoted to You droegen wij op aan de geliefden, verzorgers en vrijwilligers die trouw en toegewijd zorgen voor mensen met Dementie. Nimmer aflatend: Forever and ever.”