Zaanse Natuurmarkt met presentaties, Tim Knol en uitreiking Zaanse Natuur- en Landschapsprijs

Algemeen
Lekker werken in het Westzijderveld.
Lekker werken in het Westzijderveld. (Foto: Jelga Biesheuvel)

ZAANDAM - De Stichting Kalverpolder viert het vijftienjarig jubileum en de vereniging tot Ongeschonden Behoud van het Westzijderveld (OBW0) maar liefst het veertig jarig bestaan. Dat doen ze samen met een Zaanse Natuurmarkt die op 2 oktober in de Bullekerk, Westzijde 75, wordt gehouden. 

Met zo’n twintig kramen presenteren evenveel natuurorganisaties en andere betrokkenen zich aan het Zaanse publiek. De bedoeling van het evenement is - naast de feestelijke happening – tweeledig. Een: laten zien hoeveel mooie natuur de Zaanstreek omringt (onder meer vijf Natura 2000 gebieden) en twee: laten zien welke organisaties daarin met vrijwilligers werkzaam zijn en proberen meer Zaankanters daarbij te betrekken.

Het jubileum wordt opgeluisterd met optredens van de landelijk bekende singer/songwriter Tim Knol. De inmiddels in de Zaanstreek woonachtige Tim is ook actief in de natuur. Hij speelt tijdens de Natuurmarkt ieder uur, te beginnen om 12.00 uur. Zijn laatste optreden is om 15.45 uur, waarmee hij om 16.00 uur plaats maakt voor de uitreiking van de Zaanse Natuur- en Landschapsprijs.

In de loop van de dag zijn in een aparte ruimte in de Bullekerk enkele inloopsessies van de Gemeente Zaanstad over het actuele Gebiedsplan Polder Westzaan. Het slotwoord van de dag is voor wethouder Wessel Breunesse. 

De toegang is gratis en kan op elk gewenst moment. Wel geldt een verplichte coronacheck of geldige PCR test. Voor nadere informatie: Piet Hazelebach, voorzitter OBW (06 - 20189454) en John van Loon, voorzitter Kalverpolder (06 - 55146371)

Handen uit de mouwen in de Kalverpolder.