Opfriscursus verkeersregels voor zestigplussers

Algemeen
Als verkeersdeelnemer krijg je te maken met turborotondes, spitsstroken en andere noviteiten. Blijf op de hoogte van de nieuwe regels.
Als verkeersdeelnemer krijg je te maken met turborotondes, spitsstroken en andere noviteiten. Blijf op de hoogte van de nieuwe regels. (Foto: Dirk Karten)

KROMMENIE - Zestigplussers uit Zaanstad kunnen hun verkeerskennis als ervaren verkeersdeelnemer laten bijspijkeren in de VVN opfriscursus. 

De cursus bestaat uit twee dagdelen van twee uur per dagdeel. Deelnemers worden onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Denk daarbij aan de turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen, enz. Uiteraard is er ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen ervaringen.

Geen examen

De bijeenkomst heeft een informatief karakter en het is dus geen examen. Deelname aan de theoriecursus is gratis. Na afloop van de eerste theoriebijeenkomst bestaat de mogelijkheid om  een praktijkles met een rijschool in te plannen. Er is in de gemeente Zaanstad plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Wees er dus snel bij, aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Oefen uw verkeerskennis vast online via opfriscursus.vvn.nl

De opfriscursus wordt gehouden op woensdag 27 oktober en woensdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag 28 oktober en donderdag 25 november op dezelfde tijden. Locatie is Buurtcentrum De Pelikaan, Kervelstraat 185a.

Inschrijven kan bij Veilig Verkeer Nederland, via vvn.nl/opfriscursussen of bel VVN Steunpunt West 088 524 88 38.