Voedselbank Zaanstreek zoekt vrijwilligers voor inzamelingsactie

Algemeen
De Voedselbank Zaanstreek hoop op volle kratten voor streekgenoten die het niet zo breed hebben.
De Voedselbank Zaanstreek hoop op volle kratten voor streekgenoten die het niet zo breed hebben. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De Voedselbank Zaanstreek houdt op vrijdag 12 en zaterdag 13 november de inzamelingsactie vloor levensmiddelen. Acht Zaanse filialen van Albert Heijn doen mee aan deze actie. De Voedselbank Zaanstreek zoekt voor deze actie vrijwilligers die kunnen ondersteunen.

Er worden vrijwilligers voor diverse filialen gezocht. Het gaat om in de winkels de actie onder de aandacht brengen bij het winkelend publiek en vrijwilligers die de levensmiddelen in ontvangst nemen en zorg dragen voor het verpakken van de levensmiddelen in kratten.

Er wordt actie gevoerd in verschillende tijdsblokken. Op vrijdag zijn de blokken van 10.00 tot 12.30 uur, van 12.30 uur tot 15.00 uur of van 15.00 uur tot 17.30 uur. Op zaterdag zijn de blokken van 10.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur. Wie wil helpen op 12 of 13 november kan zich aanmelden via vbzwinkelacties@gmail.com. t.a.v. Annemiek de Boer, met vermelding van naam en telefoonnummer. Het is mogelijk een voorkeur op te geven voor het filiaal en het tijdstip van beschikbaarheid.

Bedrijfsleider gezocht

Ook zoekt de Voedselbank nog naarstig naar een bedrijfsleider. (vrijwilligersfunctie). Wie wil werken met prettige, gemotiveerde mensen in een omgeving met ruimte voor eigen inbreng, een zinvolle bijdrage wil leveren aan het ondersteunen van Zaankanters die leven op of onder de armoedegrens én beschikt over goede contactuele en leidinggevende capaciteiten kan contact opnemen met Cees Jan Ploeger: vrijwilligers@voedselbankzaanstreek .Het gaat om acht tot tien uur per week op dinsdag en woensdag. Het gaat om een duobaan.