Eerste CU’mpliment uitgereikt

Algemeen
Als dank voor werk hebben de aanwezige vrijwilligers op 20 november het CU’mpliment uitgereikt gekregen in de vorm van een certificaat en een taart.
Als dank voor werk hebben de aanwezige vrijwilligers op 20 november het CU’mpliment uitgereikt gekregen in de vorm van een certificaat en een taart. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Namens de ChristenUnie Zaanstad heeft Hanneke Veurink-Malda, lijsttrekker ChristenUnie, het eerste CU’mpliment uitgereikt aan het Sociaal Tuineren in de Zaanstreek.

Het CU’mpliment is een waardering vanuit de ChristenUnie Zaanstad voor projecten of organisaties die recht doen in Zaanstad. Stichting Present is in het najaar van 2019 gestart met Sociaal Tuinieren. Met dit project brengen ze groene aandacht bij mensen die wel wat hulp in hun tuin kunnen gebruiken, omdat ze te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement.

Met groepen vrijwilligers knappen ze tuinen op, zodat de bewoners weer wat meer van hun groene tuintje kunnen genieten. Hanneke Veurink Malda: “Het ontmoeten van elkaar en het inzetten voor een groene omgeving zijn dingen waar wij als ChristenUnie Zaanstad ons ook voor in willen spannen”

Jeanette Pols, voorzitter Stichting Present: “Wat wij, Anouk en ik,  het mooie vinden van de campagne, is dat het werk van Stichting Present Zaanstreek door een politieke partij, in dit geval de ChristenUnie,  gezien, gehoord en gewaardeerd wordt.”

Afbeelding
Afbeelding