Omleidingen en afsluitingen stationsgebied Zaandam

Nieuws
Rond stationsgebied Zaandam zijn er eind juli omleidingen. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
Rond stationsgebied Zaandam zijn er eind juli omleidingen. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) rodi.nl

ZAANDAM - Voor de spooroverbouwing in Zaandam vinden van zaterdag 21 tot en met zondag 29 juli grote werkzaamheden plaats. In deze periode plaatst Hegeman de nieuwe overbouwing op de nieuwe fundering over het spoor. Om de veiligheid van reizigers, voetgangers en fietsers te vergroten gelden vanaf maandag 16 juli opnieuw enkele omleidingen en afsluitingen. Ook zijn er wijzingen voor treinreizigers.
Van maandag 16 tot en met maandag 30 juli zijn het fietspad onder het Stadhuis en de (minder)valide parkeerplaatsen aan de kant van het Stadhuis afgesloten. Op de parkeerplaats aan de zijde van de Houtveldweg blijven de vier mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar. Mindervaliden kunnen parkeren in parkeerparage Q-park De Hermitage. Parkeren van auto's aan de Korte Hogendijk is van maandag 9 tot en met maandag 30 juli niet mogelijk. Ook voetgangers richting het gebouw 'De Icoon' worden omgeleid. De tijdelijke trap van het Stadhuisplein naar Korte Hogendijk is dicht. Alle omleidingen staan ter plekke met borden aangegeven. Meer informatie en kaartjes van de omleidingen zijn te zien op www.maakstationsgebied.zaanstad.nl.

Treinverkeer

Van 21 tot en met 29 juli is er geen treinverkeer tussen Zaandam en Uitgeest mogelijk. NS zet stopbussen in. De bussen rijden vanaf het busstation onder het Stadhuis. Op het station zijn NS-medewerkers aanwezig om reizigers te helpen. Het advies is om reizen van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Meer informatie: www.ns.nl/reisplanner.
Kijken naar de werkzaamheden kan aan de Houtveldweg vanaf het platform bij de lift op de loopbrug. Er is beperkt plek. Op www.maakstationsgebied.zaanstad.nl staan regelmatig updates en foto's en videobeelden van de voortgang. De nieuwe spooroverbouwing maakt een snelle en veilige verbinding mogelijk tussen het centrum en de westzijde van het station. Ook het station krijgt een opknapbeurt, met nieuwe winkels en horeca. Bovendien komt er voor circa 1400 fietsen een nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg. De werkzaamheden duren tot eind 2019.