Het zijn net mensen - 2.0 - Joris Luyendijk naar Zaantheater

Nieuws
Joris Luyendijk. (Foto: Freek van den Bergh)
Joris Luyendijk. (Foto: Freek van den Bergh) rodi.nl

ZAANDAM - Het Zaantheater start in oktober weer met een nieuwe reeks theatercolleges. Prominente Nederlanders behandelen diverse actuele onderwerpen. Joris Luyendijk neemt maandag 1 oktober het eerste college voor zijn rekening. Het theatercollege is te zien in het Zaantheater.

In zijn theatercollege vol verrassende video's maakt Luyendijk de journalistieke balans op en leert de bezoeker op een nieuwe manier kijken naar de media. Met Het Zijn Net Mensen deed hij in 2006 de journalistiek op haar grondvesten schudden. Het boek behandelde verschillende filters, vervormingen en manipulatie in de media. Joris won er meerdere prijzen mee en het boek werd in meer dan twintig landen vertaald.
Nu, dik tien jaar later, zijn de nieuwsmedia mede door alle nieuwe technologie in ongelooflijk tempo veranderd. Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? En welke rol gaat het spelen in onze democratie, waar de journalistiek een cruciaal onderdeel van is? Tegelijkertijd is in het westen het vertrouwen in de journalistiek op een historisch dieptepunt. Hoe terecht is dit wantrouwen eigenlijk? Hoe kom je aan goede informatie en hoe leer je door filters en manipulaties heenkijken?
Het theatercollege van Joris Luyendijk begint om 20.15 uur. Kaarten (vanaf 11,25 euro plus 3,50 euro voor pauzedrankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 075-6555333