Sinterklaasmuseum toont grote boek van Sinterklaasjournaal

Nieuws
Markjan geeft rondleiding aan Burgemeester Hamming en zijn vrouw Roya in het Sinterklaasmuseum. (Foto: Mahmoud Abbas)
Markjan geeft rondleiding aan Burgemeester Hamming en zijn vrouw Roya in het Sinterklaasmuseum. (Foto: Mahmoud Abbas) rodi.nl

WESTZAAN - Burgemeester Jan Hamming opende zaterdag 24 november het Pop-Up Sinterklaasmuseum in Westzaan. Hij nam voor de gelegenheid een nieuwe aanwinst mee voor het museum: het grote boek van het Sinterklaasjournaal. Het boek is te bekijken in het museum dat nog drie dagen open is: vrijdag 30 november, zaterdag 1 en zondag 2 december van 12.00 uur tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Het Sinterklaasmuseum van vader Markjan en dochter Dewi Fraij is het enige Sinterklaasmuseum dat vijf dagen per jaar open is. Het is de elfde keer dat het pop-up museum wordt gehouden. Het thema dit jaar is - hoe kan het ook anders - de landelijke intocht van Sinterklaas door de jaren heen.
Burgemeester Hamming bezocht dit jaar alle lokale intochten in Zaanstad. Hamming: "Het was geweldig om te zien hoe betrokken de Zaanse Sintcomités waren bij de organisatie van de landelijke intocht in Zaandijk en op de Zaanse Schans. Maar de kracht van Zaanstad is natuurlijk ook die verscheidenheid aan lokale intochten, met elk hun eigen sfeer en karakter. Daarom heb ik ze beloofd dit jaar overal te komen kijken."
Fotoverslaggever/statushouder Mahmoud Abbas heeft een leuke reportage voor ons gemaakt. Deze is te bekijken op onze Facebook-pagina: Zaans Stadsblad.