Status parkeergarage Dekamarkt Wormerveer

Nieuws

WORMERVEER - Een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer is dinsdag 18 september ingestort. De oorzaak blijkt een stalen ligger, die bezweken is. Na de instorting van de parkeergarage is de DekaMarkt meteen ontruimd. Daarna heeft de gemeente Zaanstad aangegeven dat zij van mening is dat sprake was van een zodanig onveilige situatie dat de supermarkt gesloten dient te blijven. Pieter Rozendaal, directeur DekaMarkt, geeft een statusupdate van de situatie.

"De eigenaar van de parkeergarage verricht nog steeds onderzoek naar de gevolgen van de instorting, de te treffen maatregelen en de veiligheidssituatie. Het is natuurlijk ons streven om de winkel, indien de veiligheidssituatie dat toelaat, zo snel als mogelijk te openen", aldus Rozendaal. Over deze datum is DekaMarkt in gesprek met de gemeente Zaanstad. Als toezichthouder dient de gemeente erop toe te zien dat de medewerkers en de klanten van DekaMarkt veilig in het gebouw aanwezig kunnen zijn. De gemeente zal in kaart moeten brengen en onderbouwen of, ondanks een aantal reeds getroffen bouwkundige maatregelen, (nog) sprake is van een onveilige situatie. Omdat de gemeente Zaanstad tot op heden niet heeft aangetoond dat de veiligheidssituatie in de supermarkt niet in orde is, heeft DekaMarkt nu zelf een onafhankelijk deskundige gevraagd om de situatie te beoordelen en te onderzoeken of en wanneer de supermarkt kan worden heropend.

Medewerkers

De medewerkers die tijdens het incident aanwezig waren, hebben allen hard meegewerkt om het filiaal te ontruimen en de aanwezige klanten op te vangen. Rozendaal: "Zonder deze hulp was ons dat in dit korte tijdsbestek nooit gelukt. Gezien de huidige situatie in het filiaal, hebben wij een beroep moeten doen op de flexibiliteit van alle medewerkers van DekaMarkt Wormerveer. Iedereen is daardoor aan het werk in één van onze andere filialen. Ik ben alle medewerkers enorm dankbaar voor hun inzet, betrokkenheid en flexibiliteit."