Dorpskerstlunch voor Krommenieërs die kerst alleen doorbrengen

Nieuws
'We hebben koffie, thee, een sfeervol muziekje en een uitgebreide lunch op het programma staan.' (Foto: Adobe Stock)
'We hebben koffie, thee, een sfeervol muziekje en een uitgebreide lunch op het programma staan.' (Foto: Adobe Stock) rodi.nl

KROMMENIE - Het is helaas niet voor iedereen weggelegd: de kerstdagen in goed gezelschap doorbrengen. Merel Cornet en Monique Hartog uit Krommenie zijn vrijwilligsters bij de Facebook-pagina Prakkie eten over 075. Het is een platform waarop Zaankanters kunnen regelen dat voedsel dat anders weggegooid zou worden, terechtkomt bij minderbedeelden. Vanuit dit platform leerde Merel Monique kennen. De vrouwen bedachten samen het idee om met kerst een dorpskerstlunch in het centrum van Krommenie te verzorgen.
"We zoeken ongeveer twintig gezellige eters die deze kerst geen bezoek tegemoet kunnen zien en zin hebben om aan te schuiven bij de 'dorpskerstlunch'. We hebben koffie, thee, een sfeervol muziekje en een uitgebreide lunch op het programma staan. Door deze kerstlunch hebben mensen die de kerst anders alleen zouden doorbrengen toch een beetje kerst en ze zijn samen met elkaar. We organiseren het in Krommenie voor Krommenieërs, zodat ze elkaar ook na de lunch nog gemakkelijk kunnen opzoeken", vertelt Merel.
"Aanschuiven is helemaal gratis, maar als je graag kookt en het ook leuk vindt om iets voor de lunch te maken, laat het dan weten. Als je zelf niet mee wilt eten, maar wel iets wilt bijdragen door iets te koken is dat ook heel welkom. Of als je een paar euro wilt doneren of een paar pakken koffie: graag. Als je slecht ter been bent, word je opgehaald en thuisgebracht."
Aanmelden kan via: mailmnq@gmail.com of overdag via 075-6292418. Na aanmelding laten Merel en Monique de locatie van de kerstlunch weten. "Ken jij een Krommenieër die deze kerst alleen doorbrengt? Wil je dan deze uitnodiging onder zijn of haar aandacht brengen en die persoon helpen met aanmelden?", vragen Merel en Monique mensen om de boodschap te verspreiden.