Kinderzwerfboekstations in Poelenburg

Nieuws
Wethouder Songül Mutluer haalt de grote strik van het zwerfboekenstation af, de kinderen kunnen gaan lezen. (Foto: Mahmoud Abbas)
Wethouder Songül Mutluer haalt de grote strik van het zwerfboekenstation af, de kinderen kunnen gaan lezen. (Foto: Mahmoud Abbas) rodi.nl

ZAANDAM - Poelenburg heeft vier kinderzwerfboekstations. Op vier plekken in de wijk staan de vrolijke kastjes gevuld met kinderboeken. Kinderen kunnen daar een boek uithalen en mee naar huis nemen om lekker te lezen. En als ze het uit hebben, laten ze het weer zwerven. Wethouder Songül Mutluer verrichtte in Centrum Jong de officiële opening.
De kinderzwerfboekstations zijn een initiatief van de mensen achter PLB Kunstroute, de jaarlijkse kunstroute in de wijk. Ze hebben geld aangevraagd bij en gekregen van het Oranjefonds om iets te doen voor de buurt. Van het geld hebben ze bij Odion vier kastjes laten maken voor de kinderzwerfboeken en de stations aangemeld bij kinderzwerfboek.nl. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het initiatief is bedoeld om kinderen op een ongedwongen manier in aanraking te brengen met boeken en lezen te stimuleren. Dat draagt blij aan de taalontwikkeling van kinderen.
De kinderzwerfboekstations staan op de volgende plekken in Poelenburg: Bij Centrum Jong aan Geuzenpad 3, bij het Inloophuis Lobelia aan Lobeliusstraat 16, bij Stadsboerderij Darwinpark aan de Weer 31 en bij OBS de Gouw aan Noorderven 6.

Wethouder Songül Mutluer haalt de grote strik van het zwerfboekenstation af, de kinderen kunnen gaan lezen. (Foto: Mahmoud Abbas)