Activiteiten tijdens kerstvakantie in Zaanse musea

Nieuws
Met behulp van een museumdocent leren bezoekers in de portretwerkplaats de basistechnieken. (Foto: Zaans Museum)
Met behulp van een museumdocent leren bezoekers in de portretwerkplaats de basistechnieken. (Foto: Zaans Museum) rodi.nl

ZAANDAM - Tijdens de kerstvakantie hoeven mensen zich niet te vervelen. In het Zaans Museum en het Czaar Peterhuisje in Zaandam is voor jong en oud van alles te doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld portret komen tekenen of een kerstengeltje beschilderen.
Dit jaar bestaat het Zaans Museum twintig jaar. Eregast op dit verjaardagsfeest is het portret van Guurtje van de Stadt van Claude Monet, dat tot zondag 3 februari in het Zaans Museum te zien is. Tijdens zijn bezoek aan de Zaanstreek schilderde Monet slechts één portret, dat van Guurtje van de Stadt. Een mooi portret maken is niet makkelijk. Met behulp van een museumdocent leren bezoekers in de portretwerkplaats de basistechnieken. De activiteit is donderdag 27, vrijdag 28 december en woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 januari doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Het is voor de hele familie en de entree betreft de toegang tot het Zaans Museum. Een bezoek is met Museumkaart gratis.
Voor de echte zoetekauwen is er van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari doorlopend het Zaans Museum @ Zaanse Schans Arrangement Chocolade Beleving. Bezoekers kunnen een dagje uit in de Verkade Experience van het Zaans Museum beginnen. Daar ontdekken ze hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten en creëren ze zelf hun eigen wikkel voor een op maat gemaakte Verkade-reep. Vervolgens kunnen ze door het wereldberoemde landschap van de Zaanse Schans naar het CacaoLab wandelen waar ze de kans hebben om te genieten van een 'do it yourself'-chocolademelk. Deze activiteit is voor de hele familie en kost 12,50 euro, maar voor kinderen van 4 tot 17 jaar 10 euro en voor mensen met een museumkaart 4 euro. Het Zaans Museum bevindt zich op Schansend 7 in Zaandam.

Czaar Peterhuisje

De Russische winter staat bol van tradities. Kunstenares Larisa Bilous weet er alles van en vertelt over het Russische kerstfeest. Daarna kunnen bezoekers zelf aan de slag en een traditioneel Russisch kerstengeltje schilderen. Deze Workshop kerstengeltjes schilderen is donderdag 27 december, doorlopend van 11.00 tot 15.00 uur. Het kan leuk zijn voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De entree betreft de toegang tot het Czaar Peterhuisje. Een bezoek is met Museumkaart gratis. Het Czaar Peterhuisje bevindt zich op Krimp 23 in Zaandam.
Meer informatie is te vinden op: www.zaansmuseum.nl.