GZ Office Xperience sponsort geluidsisolatie jongerencentrum BAAZ Assendelft

Nieuws
(Foto: Zaanse Uitdaging)
(Foto: Zaanse Uitdaging) rodi.nl

ASSENDELFT - Via de maatschappelijke Beursvloer van de Zaanse Uitdaging heeft GZ Office Xperience uit Zaandam akoestische isolatie ter waarde van 6.500 euro gesponsord en gerealiseerd. Het gaat om een ruimte in buurtcentrum BAAZ in Assendelft, waar onder andere kinderen met een autistische spectrum stoornis (ASS) maandelijks dansles krijgen.
Dat was niet mogelijk omdat de slechte akoestische omgeving onrust creëerde en concentratieproblemen veroorzaakte. "Nadat GZ een geluidsonderzoek op locatie had uitgevoerd, werd er een totaalplan bedacht. Het GZ-montageteam heeft voor een grote metamorfose gezorgd. GZ is toonaangevend op het gebied van duurzame en circulaire inrichting. Een goed voorbeeld zijn de toegepaste akoestische plafondpanelen. Dit zijn panelen die in een eerder 'leven' als scheidingswanden tussen de bureaus van een callcenter zijn gebruikt. Door ingeleende mensen met een arbeidsbeperking zijn de wanden van stoffering ontdaan en vervolgens voorzien van akoestische vulling en nieuwe stoffering. Zelfs de oude stof wordt weer hergebruikt. Ook zijn alle stoeldoppen onder de poten vervangen, wat een groot verschil maakt, en onder alle tafels is akoestisch schuim aangebracht", aldus de Zaanse Uitdaging.

Enorm verrast

BAAZ is een plek voor jongeren die op momenten waarop er geen jongeren zijn ook fungeert als huis voor de buurt. Het galmde behoorlijk bij BAAZ. Ook van andere groepen dan de autistische kinderen, via Stichting Geef mij de Kans, kwamen vaak vragen over de akoestiek binnen. In het begin was BAAZ wat sceptisch over mogelijke oplossingen. Zou dit probleem wel verholpen kunnen worden zonder dat dit afdoet aan het industriële karakter van BAAZ? De jongeren hadden dat interieur namelijk zelf bedacht. "Uiteindelijk zijn er maatregelen genomen die niets aan het uiterlijk afdoen. Iedereen die nu binnenkomt, is enorm verrast hoeveel verschil het maakt, meldt BAAZ: "Het is er alleen maar nog beter en mooier op geworden!"