Zaans schaatskampioenschap sprint

Nieuws
Wie wordt er schaatskampioen van de Zaanstreek? (Foto: STG Zaanstreek)
Wie wordt er schaatskampioen van de Zaanstreek? (Foto: STG Zaanstreek) rodi.nl

REGIO - Evenals vorig jaar houdt STG Zaanstreek het Zaans Kampioenschap Sprint. De wedstrijd staat open voor iedereen uit de Zaanstreek en vindt zaterdag 12 januari van 19.00 tot 23.00 uur plaats op de IJsbaan Haarlem. Schaatsvereniging STG Zaanstreek verzorgt dit sprintkampioenschap. Burgemeester van Wormerland Peter Tange lost het startschot voor deze wedstrijd.
Iedereen vanaf 8 jaar uit de Zaanstreek en dus ook Wormerland kan meedoen. Begint de postcode met 15.., dan kunnen belangstellenden zich inschrijven. Deelnemers hoeven niet van een ijsvereniging lid te zijn of een KNSB-licentie te hebben. STG Zaanstreek wil juist ook niet-leden in de gelegenheid stellen om eens een wedstrijd te rijden. Oftewel met officiële start langs de rode blokjes rijden en met elektronische tijdwaarneming finishen.
Jeugd die bijvoorbeeld via het District Zaanstreek of IJsclub Assendelft heeft meegedaan aan het jeugdschaatsen heeft nu de kans om te testen hoe hard ze kunnen schaatsen. Oudere jeugd en volwassenen worden uitgedaagd om kampioen sprint van de Zaanstreek te worden. Daarnaast kunnen alle leden van STG Zaanstreek meedoen. Deelname is gratis.

Programma

Het programma is opgesplitst in een Mini Pure Sprint voor de jongste jeugd en een Pure Sprint voor oudere jeugd en volwassenen. De jongsten zijn pupillen, geboren tussen 1-7-2005 en 30-6-2011. Zij rijden drie wedstrijden: 2 x 100 meter en 1 x 300 meter. Hierbij worden ze ingedeeld in drie leeftijdscategorieën. Er zijn prijzen te winnen voor elke categorie, apart voor meisjes en jongens.
De Pure Sprint is voor de oudere jeugd en volwassenen, geboren vóór 1-7-2004. Zij rijden drie afstanden: een 100, 300 en 500 meter. Ze worden ingedeeld in leeftijdscategorieën junioren C, neosenioren, senioren en masters. Wie de snelste over drie afstanden is in zijn/haar categorie mag zich de snelste schaatser van de Zaanstreek noemen.
Aanmelden

De inschrijvingsprocedure staat op de website van STG Zaanstreek: www.stg-zaanstreek.nl. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus snel reageren is aanbevolen. Op de site staat tevens uitleg over hoe het rijden van een wedstrijd in zijn werk gaat: hoe te starten, wanneer is het een valse start, enzovoort. De wedstrijd vindt zaterdag 12 januari van 19.00 tot 23.00 uur plaats op de IJsbaan Haarlem.