De Passion ook in de Zaanstreek

Nieuws

ZAANDIJK - Zaankanters hoeven niet helemaal naar Leeuwarden af te reizen voor de landelijke uitvoering van De Passion. Dinsdag 11 april kunnen ze De Passion live in de Zaanstreek meemaken. Het oeroude verhaal wordt op muzikale en eigentijdse wijze verteld vanuit De Ontmoeting in Zaandijk, inclusief processie met levensgroot kruis.
De Zaanse Passion bestaat uit twee onderdelen. Om 19.00 uur start de processie met kruis vanaf het Kerkplein voor de Kogerkerk in Koog aan de Zaan. De stoet komt rond 20.00 uur aan bij De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk, de kerk die het evenement organiseert. Aan vertegenwoordigers van gemeente, maatschappelijk betrokken en religieuze organisaties is gevraagd een (deel) van de route mee te dragen.
Band The Challenge brengt het beroemde verhaal tot leven met bekende nummers van muzikanten als onder meer Coldplay, Trijntje Oosterhuis en Pink Floyd. Naast de bandleden doen circa 35 streekgenoten mee als acteur/zanger. Die spelen ook een rol in videoclips die te zien zijn op een groot scherm. De Zaanse cineast/vlogger Steven Geldof maakte de clips en is regisseur.
Naast mensen met een christelijke overtuiging, geen geloof of 'iets er tussenin' doen ook moslims mee. "Een bewijs dat De Zaanse Passion een echt verbindend project is geworden", vertelt projectleidster Mirjam Sloots. De Zaanse Passion is kosteloos bij te wonen, net als de rondgang. Meer informatie op: www.deontmoetingzaandijk.nl.