Het paasverhaal in bijzondere gospelvorm - Muzikaal-bijbels verhaal The Passion in Maria Madalenakerk in Wormer

Nieuws

WORMER - Het project The Passion wordt wegens de grote belangstelling van vorig jaar ook dit jaar weer door het Interkerkelijk Gospelkoor Revival vertolkt. Vrijdag 7 en zaterdag 8 april is de uitvoering in de Maria Magdalenakerk in Wormer.


Wie kent The Passion niet? Dankzij het muzikaal-bijbels evenement dat sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden en rechtstreeks op televisie en via de radio wordt uitgezonden, is het lijdensverhaal van Christus onnoemelijk populair geworden. Het Gospelkoor uit Zaandijk voerde in het voorjaar van 2016 met groot succes 'The Passion' van Adrian Snell uit. Drie keer was in de regio de zaal volledig uitverkocht.
The Passion in de gospelvariant is op verzoek van de Evenementen Commissie Wormer opgenomen in het culturele jaarprogramma. The Passion is een muzikale uitvoering van het Paasverhaal, van de aankomst van Jezus in Jeruzalem, het laatste avondmaal en de kruisiging, tot de wederopstanding. Dit verhaal wil Revival graag op een bijzondere manier delen in de dagen voor Pasen. Naast het vaste koor, bestaande uit dertig mannen en vrouwen maakt het koor voor The Passion gebruik van een twintigtal projectleden, die speciaal voor deze uitvoering mee gerepeteerd hebben.

Veel enthousiasme


Verder is er een uitgebreid combo samengesteld met drums, viool, diverse gitaren en blazers, synthesizer en op de vleugel Thirza van Ollefen. De algehele leiding is in handen van dirigent Chris de Kroon. Met veel enthousiasme wordt dit muziekstuk gebracht en ook nu verwacht Revival weer veel bezoekers te inspireren met dit Bijbelse Paasverhaal. Voorafgaand aan de uitvoering wordt in het voorprogramma een aantal liederen, passend bij de paasdagen gezongen.
De laatste repetitie vond afgelopen maandag plaats. Het koor heeft in de aanloop naar het optreden elke week met elkaar ingezongen. De kostuums hangen klaar en de beelden voor het videodecor zijn af. Peningmeester Tom Oudejans: "Het interkerkelijke koor is een goede samenwerking tussen mensen van diverse kerkengenootschappen in de regio. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. Vorig jaar waren de voorstellingen uitverkocht, ook dit jaar wordt weer veel publiek verwacht. Gelukkig is de kerk in Wormer groot en kunnen we eventueel nog extra plaatsen creëren.

Er zijn nog kaarten


De deuren van de Maria Magdalenakerk gaan de beide dagen open om 19.30 uur. De uitvoering begint om 20.00 uur. De kaarten voor de uitvoering kosten 12,50 euro en zijn te verkrijgen bij Foto Weenink/Goedheer aan Dorpsstraat 34a in Wormer of via www.concertenwormer.nl en www.revivalweb.nl. Restantkaarten zijn bij de deur op de avond zelf verkrijgbaar voor 15 euro. De Maria Magdalenakerk bevindt zich aan Dorpsstraat in 351 Wormer.