Litouwse expositie in Zaansgroen

Nieuws

ZAANDAM - Ricardas Juozenas-Kvecevicius exposeert zaterdag 13 en zondag 14 mei portretten bij Zaansgroen in Zaandam.

Ricardas Juozenas-Kvecevicius is in 1964 geboren in Litouwen. Van jongs af aan, van zijn achtste tot zijn elfde, zat hij bij een kunstgroep van getalenteerde kinderen in Vilnius, Litouwen. Hierna volgde hij een vierjarige opleiding aan een kunstacademie, waar hij zijn diploma behaalde in 1979. Vervolgens volgde hij lessen bij verschillende kunstenaars in Litouwen, Estland en Rusland. Na de val van de Berlijnse muur heeft Kvecevicius een diploma behaald op The State College of Fine Arts - Städelschule in Frankfurt am Main (Duitsland). In de tussentijd heeft hij in Lissabon (Portugal) het Erasmus fellowship behaald.
Vandaag de dag reist Ricardas de halve wereld rond. 's Winters is hij vaak in Portugal, maar dikwijls reist hij af naar Peru, waar zijn grote liefde vandaan komt. Naast Portugal en Peru heeft hij in verschillende galeries en musea geëxposeerd in onder andere Litouwen, Estland, Duitsland, Holland, Spanje en Zwitserland. Zijn werk loopt uiteen van schilderen, tekenen, beeldhouwen, design en ontwerp en videorealisatie. Hij schildert van kleine portretten tot grootse landschappen. De kunstenaar is bovenal geïnspireerd door Dalia Matulaitė, Vytautas Šerys, Vytautas Pečiukonis, Arvydas Šaltenis, Algimantas Švėgžda, Tiit Pääsuke, Isabel Sabino, Bernhard Jäger, Per Kirkeby.
Zaansgroen is zaterdag 13 en zondag 14 mei van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bevindt zich aan Zeemansstraat 54 in Zaandam.