Everest showt talent aan Nederland via vlog

Nieuws

ASSENDELFT - Fruit Shoot verzorgde deze zomer een landelijke wedstrijd onder de naam 'Het is Echt Mijn Ding'. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud konden daarin hun talent laten zien. Ze stuurden vlogs in van wat ze het allerliefste in hun vrije tijd doen. Van koken, kickboxen, vloggen tot keepen én freerunnen. Uit de vele originele en grappige inzendingen zijn vijf kinderen tot winnaar uitgeroepen. Een van hen is Everest Groenland uit Assendelft, die gek is op handbal.
Everest en de andere vier winnaars krijgen een eigen vlogcamera waarmee ze als beginnende vlogger verder aan de slag kunnen gaan met video's van hun speciale hobby. De tienjarige Everest Groenland uit Assendelft gaat handbalvideo's maken.
"Met onze campagne, Het is Echt mijn Ding, waarin kinderen hun talent laten zien, willen wij de kinderen van Nederland helpen zich verder te ontwikkelen met hun bijzondere hobby. De vijf winnaars delen op grappige, ludieke en soms serieuze wijze hun grote passie. Wij zijn erdoor geraakt. Zij hebben terecht gewonnen!", aldus Martijn Rikken, Country Manager Netherlands van Fruit Shoot.
Kantar Public heeft in opdracht van Fruit Shoot onderzoek gedaan naar de rol van ouders in de ontwikkeling van hun kind, met name in het uitoefenen van hun vrijetijdsactiviteiten. Wat kwam eruit? In totaal zijn kinderen tussen de 6 en 12 jaar rond de 10 uur per week bezig met hun hobby, activiteit of sport. Wat opvalt, is dat 35 procent van de kinderen volledig vrij is bij het kiezen van deze activiteiten. Ook geeft 29 procent van de ouders aan dat ze hier meer tijd aan zouden willen besteden, maar dat geld en de drukke agenda dit in de weg staat. Het onderzoek was onderdeel van de campagne van Fruit Shoot voor meer bewustwording over de vrijheid van kinderen om hun eigen keuzes te maken.