Zaanstad levert zware strijd tegen Talent Team

Nieuws

ZAANDAM - Na het dikke verlies tegen Dynamo maakte Zaanstad-heren-1 zich afgelopen weekend op voor de wedstrijd tegen Talent Team Papendal (TT). TT is het opleidingsteam van de Nevobo, dat bestaat uit jonge spelers, maar wel beschikt over de beste faciliteiten van de eredivisie. Hoewel menig Zaanstad-aanhanger vooraf van mening was dat de Zaankanters daar wel even van zouden winnen, wist Zaanstad dat dit niet zomaar zou gebeuren. Ze hadden in de voorbereiding al twee keer tegen dit team gespeeld, met als uitslagen 2-2 en 1-3.
Omdat een aantal spelers niet fit was, deed Zaanstad een beroep op enkele mannen uit heren 2 en 3. Heren 2-libero Rueben Schoones was naast Lars en Frank als passer-loper opgesteld. Voormalig Madjoe-man en inmiddels heren 2-speler Bas Roosendaal mocht met Daniël de middenposities bezetten. Zaanstad hield Robin voor de positie weer als reserve achter de hand. Verder startten Ferdy en Erwin.
In de eerste set kwam Zaanstad met 7-0 voor. Beide ploegen deden vanaf dat moment weinig voor elkaar onder en de set ging met 25-18 naar de Zaankanters. In de tweede set kregen de coaches het gevoel dat de tegenstander op breken stond, maar drie foutservices op rij en enkele gemiste side outs later stond Zaanstad achter. Op 23-24 scoorde Lars een pipe via de 'brievenbus' van de tegenpartij en ging Rueben al klaarstaan om te serveren. De tweede scheidsrechter oordeelde echter dat het een punt voor het Talent Team was. Achteraf bleek uit de video dat Zaanstad gelijk had...
Ook in de derde set ging het er hard aan toe, maar Zaanstad bleek de beste: 25-21. De coach van TT had naar eigen zeggen de oorzaak van het setverlies gevonden. De Zaanstad-ballenjongen, die op een krukje drie meter achter de scheidsrechter zat, had een Zaanstad-shirt aan en leek volgens de TT-coach te veel op een veldspeler. Hij moest daar weg of iets anders aan. Hij kreeg dus een groen trainingsjasje. Zaanstad verloor de set nipt met 25-23.
Dan maar in een vijfsetter, was de gedachte. Het Zaanse publiek ging achter het team staan met trommels, toeters, blokborden en veel aanmoedigingen. De Zaankanters knokten zich drie keer naar matchpoint, wisten deze niet te verzilveren en verloren de set nipt met 21-19. Zaterdag 21 oktober speelt Zaanstad haar eerste uitwedstrijd van dit jaar tegen Taurus in Houten.