Folkert de Jong bij Fluxus

Nieuws

ZAANDAM - Folkert de Jong, de in de Zaanstreek wonende, maar internationaal werkende tekenaar en beeldhouwer, is donderdag 23 november middelpunt van een Inspiratiesessie. Na zijn lezing over zijn werk en drijfveren sluit hij de sessie af met een muzikale performance samen met de band Upfront Soundlab Amsterdam en videokunstenares Yolenth van den Hoogen.
Het werk van De Jong bestaat uit levensgrote beelden, gemaakt van isolatiematerialen als purschuim en brons. Zijn figuratieve werk verwijst vaak naar historische gebeurtenissen of kunst en kunstenaars van vroeger. "De Jong is in veel van zijn werk een schepper van een universum dat wordt bevolkt door levensgrote mensfiguren van een humoristische grimmigheid," aldus het Museum voor actuele kunst GEM.
Folkert de Jong exposeert regelmatig in galeries in onder andere New York, Mexico City, Valencia en Milaan. Zijn werk bevindt zich in particuliere en openbare collecties, waaronder Saatchi Collection Londen, Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Los Angeles County Museum of Art, Groninger Museum en Gemeentemuseum Den Haag.
Sinds 2015 maakt Folkert muzikale performances samen met de band Upfront Soundlab Amsterdam en videokunstenares Yolenth van den Hoogen. Zijn lezing van donderdag 23 november bij FluXus wordt afgesloten met een optreden van zijn band en de videokunstenares.
De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Verkadezaal van FluXus aan Westzijde 148 in Zaandam. Entree is 10 euro. Wanneer je een FluXus Family & Friends Card hebt kost het 7,50 euro. Reserveer een plek voor deze avond via klantenservice@fluxus.nl.