Samen verder naar de toekomst - BouleVaart laat het industrieel hart van Krommenie bonzen

Nieuws

KROMMENIE - Met de hele familie of vriendengroep een dag plezier maken dat kan zondag 29 mei op BouleVaart. Op het Vlaarterrein en de Vermaningsstraat in Krommenie is dan van 11.00 tot 21.00 uur van alles te beleven. Bijna honderd participanten hebben zich al aangemeld voor BouleVaart en wat een diversiteit. De crisis heeft de ondernemers en organisaties heel creatief en innovatief beïnvloed. Verbinding, samen verder naar de toekomst, gebruik maken van elkaars expertise. Alles bruist, broeit en ontwikkelt zich hier.
Duizenden flyers zijn uitgedeeld, posters en banners sieren etalages en bruggen. Er is veel voorpret door alle mooie en gekke plannen die de ondernemers en organisaties bedacht hebben. Wat is er te doen? Sowieso staat de koffie klaar. De lucht van heerlijk gebakken hapjes komt je tegemoet. Aan de kinderen is gedacht; de snacker, de gezonde eter en de smulpaap kan zich te buiten gaan aan smakelijke gerechten en dranken. Er zijn op verschillende plekken zitjes gecreëerd.

Ontzorgen

Fysiotherapeut Jerry Jansen heeft de organisatie op zich genomen van het bewegingsplein. Sportscholen, een dansschool, kinderdagverblijf, de voetbalvereniging en een leverancier van sportartikelen proberen iedereen vermaken met sport en spel op een ludieke manier. Gewoon luieren kan natuurlijk ook. Langs het mooie Vlaarpand kan men kennismaken met veel aspecten van zorg. Zorg voor het lichaam en de geest. Beauty, wellnes en behandeling. De Kledingbank aan de Vermaningstraat opent om 12.00 uur officieel zijn deuren. Men kan hier ook om hulp vragen of hulp aanbieden. "Ontzorgen, dat willen we door BouleVaart. Oude en nieuwe organisaties zijn daar dagelijks mee bezig en bereid te kijken wat er in de wijken nodig is aan hulp maar ook aan plezier. Het dorpshuis, de speeltuinvereniging en het Sociaal Wijkteam zijn een paar voorbeelden", aldus de organisatie.
Vermaak

De hele dag is er muziek. Bands, duo’s en het fanfarekorps Onderling Genoegen zullen zich op het podium manifesteren. Op het laatste moment heeft ook de band Amrocks zich nog aangemeld. Op het woonplein kunnen kinderen worden gebracht om te knutselen, een rondje op de pony te laten maken of de limonadekoe te melken. Ze kunnen zelfs hun hond of kat meenemen, want er is veel kennis aanwezig om de dieren te verzorgen en te vermaken. Ondertussen is er veel te zien over wonen en mag iedereen meedenken. Het centrum van Krommenie heeft een update nodig en ideeën zijn welkom. Ook de kapper, de danser, de stylist, de schilder, de vormgever en nog veel meer zijn te vinden op BouleVaart. Peter Meijn, graffiti-artist, is Krommenieër en heeft zelfs in het Rijksmuseum gesprayd. Hij laat de hele dag zijn kunsten zien. Om zes uur wordt 5 meter paneel geveild op het terrein, dus houd hem in de gaten! Jonge ondernemers van het Trias hebben een eigen ondernemersplein waar zij artikelen verkopen tegen een leuk prijsje.
Op het hele terrein zijn 'Lollypops' die laten zien wat er op het programma staat. Ook zijn er stewards die ondersteuning bieden aan ondernemers en bezoekers. Het zijn allemaal jonge mensen, die dit vrijwillig doen. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/boulevaart.