First E geeft optreden en cd-presentatie

Nieuws

ZAANDAM - Ooit een band gehoord die 'trippop' maakt? Lyrische popmuziek in een bad vol psychedelische surfgitaarsamples, synth loops, industriële percussie en uit samples getrokken klankkleuren. De Zaanse indie popband FIRST E is actief sinds 2010 en is hard op weg naar een eigen plek in de Nederpopscene. De missie: compacte gevarieerde 'trippop' songs met de nodige mystiek, lyriek en dynamiek. Zondag 5 juni geeft de band een optreden en wordt hun nieuwe cd gepresenteerd in De Flux in Zaandam.
11 november 2011 werd de EP ‘Dizzy girls’ uitgebracht, vergezeld door een (met een filmprijs bekroonde) videoclip op You Tube. In 2013 het eerste album ‘Bankers Corpse’ uitgebracht in eigen beheer. Voor het tweede album werd uitgeweken naar de professionele IJland studio in Amsterdam. Onder leiding van producers Thomas Olivier/ Remko Schouten (o.a. Stephen Malkmus, Brian Eno, Paulusma, Heather Nova) werden dertien liedjes vastgelegd voor het in juli 2014 uitgebrachte tweede album ‘The other side of Eden. De NL Music maker was enthousiast en het Belgische MusicZine sprak over een uiterst gevarieerd album met raakvlakken aan het Engelse ‘Archive’.
Vier songs van die plaat verschenen in 2014-2015 op single en bereikten de top-10 van de IndieXL Chart. ‘Zero gravity’ bereikte zelfs de nr.1 positie. ‘Sujet’ trok de aandacht van de productiemaatschappij van filmmaker Quentin Tarantino. In 2015 trad de band op tijdens een aantal grote zomerfestivals en in de grote zaal van Paradiso. In juni dit jaar verschijnt het derde album van First E met twaalf nieuwe liedjes. Wederom opgenomen in Studio IJland/ Americain in Amsterdam. De nieuwe plaat heet ‘Zeitgeist’ en staat in het teken van de huidige participatiemaatschappij en het vurig verlangen naar liefde. Het VPRO radio/ internetplatform 3voor12 heeft het album reeds opgepikt voor op de ‘luisterpaal:
Poppodium De Flux, Zuidersteeg 2 in Zaandam. Aanvang 20.30 uur Toegang: 5 euro. Kaarten aan de deur, deur open vanaf 20.00 uur.