Inschrijving Clash of the Cover Bands geopend

Nieuws

REGIO - Cover- en tributebands kunnen zich nu inschrijven voor de dertiende editie van 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso'. Deze wedstrijd biedt bands een kans om op te treden op grote podia van Nederland, zoals Paradiso Amsterdam, 013 Tilburg, Podium de Vorstin Hilversum, Podium Gigant Apeldoorn, MEZZ Breda, MartiniPlaza Groningen, Metropool Hengelo en meer.

De voorrondes/selectierondes van 'The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso' starten in oktober. Hierna volgen de regionale finalerondes en de landelijke finales in de grotere en bekende poppodia. Uit alle inschrijvingen worden tweehonderd cover- en tributebands geselecteerd. De bands worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publiek. Van elk optreden ontvangen zij een gedegen juryrapport met een sterkte-/zwakteanalyse en een cd met liveregistratie van het optreden. Vanaf de regiofinales worden de bands met onder andere bandcoaching begeleid en zo extra ondersteund in hun ontwikkeling, zowel muzikaal inhoudelijk als in hun podiumuitvoering.
De uiteindelijke winnaars van 'The Clash of the Cover Bands Awards 2017' worden beloond met onder andere een cd-contract met videoclip met landelijke distributie en plugging, meerdere optredens, bandcoaching, Broadcast live videoclips en live fotoshoots. Voor coverbands en tributebands uit Regio Noord-Holland/Flevoland vinden er voorrondes plaats in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum en Live Music Bar The Waterhole in Amsterdam. Meer informatie over de data is te vinden op de website www.theclashofthecoverbands.com. Hier kunnen de bands zich ook inschrijven.