Uitgebreid aanbod bij Flux Popschool

Nieuws

ZAANDAM - Altijd al willen spelen in een bandje of zingen op het podium of juist meer geïnteresseerd in draaien en produceren? Bij de popschool van Podium de Flux kunnen belangstellenden hiervoor verschillende lessen volgen. Onder de nieuwe naam de Flux Popschool gaat de vernieuwde popschool over de popcultuur in de breedste zin van het woord.
Naast spelen in verschillende soorten bandjes kunnen mensen er nu ook leren zingen, produceren, mixen en videoclips maken. Er zijn verschillende soorten bandjes, waaronder popbands voor alle leeftijden en een jongerenbigband. Voor de beginneling is er de Absolute Beginnersband en voor de vijftigplusser een heuse Senioren Rockschool. Zangtalenten kunnen terecht bij een gospel-soulkoor en voor de mensen die liever achter de knoppen staan, zijn er dj-, mix- en videoproductielessen. Mechteld Bannier, coördinator van de Popschool, is trots: "Wij zijn ontzettend blij met ons team van docenten. Zij hebben veel praktijkervaring en zijn goed geschoold. We hebben een uitgebreid aanbod, dus er is voor veel Zaankanters wel iets te vinden."
Naast de lessen verzorgt de Flux Popschool ook nog steeds de vertrouwde jamsessies en masterclasses met grote namen. Zo kwam Jan Akkerman al eerder langs om het publiek te trakteren op zijn tips & tricks. Mechteld: "Alle jamsessies en masterclasses worden georganiseerd in Podium de Flux. Elke eerste donderdag van de maand organiseren we jamsessies voor de wat gevorderde muzikanten. Zaterdag 8 oktober hebben we weer de eerste masterclass. Saxofonist Benjamin Herman van New Cool Collective vertelt dan alles over zijn jarenlange ervaring. Een mooie kans om deze muzikant jouw vragen te stellen."
Meer informatie over de popschool op de website www.defluxpopschool.nl. Podium de Flux is te vinden aan Zuiderkerkstraat 2 in Zaandam.