Jubileumeditie Festival Klassiek aan de Zaan

Nieuws

ZAANDAM - Voor de tiende keer vindt zondag 25 september het gratis toegankelijke Festival Klassiek aan de Zaan plaats in het Zaantheater. Wees welkom en geniet van het Noordhollands Jeugdorkest, Rajakymoes, het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief, accordeonorkest Con Piacere, Operettevereniging Czaar Peter en de jonge Zaanse zangtalenten Fee Suzanne de Ruiter en Sam Eggenhuizen.
Het Festival wordt om 14.00 uur geopend in de foyer door het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief onder leiding van Ilse Eijsink. De klarinettisten spelen stukken van Piazolla en Gershwin, maar ook van de Zaanse componist Robin de Boer (20), m.m.v. leerlingen van het project Muziek Maakt School.

Grote zaal

Traditiegetrouw spelen de jonge talentvolle musici van het Noordhollands Jeugdorkest in de grote zaal onder leiding van dirigent Bas Pollard. Op het programma staan de Symphonie Fantastique van Berlioz en de tweede symfonie van Borodin. Als solisten treden op de Zaanse sopraan Fee Suzanne de Ruiter (19) en bas-bariton Sam Eggenhuizen (22). Samen zingen zij, begeleid door het orkest, aria's uit Le Nozze di Figaro van Mozart.
Kleine zaal

Speciaal voor het jubileum is het jongerenorkest Rajakymoes! onder leiding van Erik van Deuren weer samengekomen. In het programma ‘A Brief History of Time’ neemt het orkest u met muziek en videobeelden mee in een totaalprogramma met werken van Michael Nyman, Philip Glass, Igor Stravinsky, Charles Mingus, Louis Andriessen, Badalamenti (Twin Peaks) en Terry Riley. ‘A Brief History of Time 2’ zal worden uitgevoerd tijdens de Nacht van de Industrie op 22 oktober.
In de foyer kunt u genieten van optredens van Operette Vereniging Czaar Peter en accordeonorkest Con Piacere. Ook is de film 'Snackbar Alex' in de foyer te zien, over de jonge Zaanse cellist Alex Sao, die ook in Rajakymoes! speelt. Als basisschoolleerling maakte hij via het project Muziek Maakt School kennis met de cello en hij bleek een groot talent.
De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.zaantheater.nl.