Schilderijen van Bosch komen tot leven in 'Bosch Dreams'

Nieuws

ZAANDAM - 'Bosch Dreams' van het Canadese circusgezelschap The 7 Fingers en Theater Republique Kopenhagen is een hedendaagse circusvoorstelling met acrobatiek en projecties. De schilderijen van de beroemde middeleeuwse kunstschilder Jheronimus Bosch komen tot leven in een show die vrijdag 30 september in het Zaantheater te zien is. Voor aanvang van de voorstelling is er een inleiding door Bosch-expert Thomas Vriens.
Het is 1516. Enkele ogenblikken voor zijn dood, ligt de oude en beroemde schilder Jheronimus Bosch in zijn bed. Allerlei personages nemen het publiek mee op een surrealistische tijdreis tussen 1516 en 2016. Het is een trip die tot diep in de wereld van Bosch leidt en die uiteindelijk eindigt bij de ultieme droom van Bosch wanneer we getuige zijn van zijn laatste adem. Daarna wordt het afscheid gevierd van deze 'onsterfelijke en mysterieuze kunstenaar.'
In de voorstelling 'Bosch Dreams' worden het gemaskerd theater, de komieken en straatparades van vijfhonderd jaar geleden afgewisseld met eigentijdse vernieuwende acts, acrobatische virtuositeit, theatrale intimiteit en videobeelden. De voorstelling is gemaakt ter ere van het Jheronimus Bosch-jaar en ging half september in première in Denemarken. De Deense pers was lovend: "De videoanimaties betoveren en brengen het publiek in en uit Bosch' schilderijen." "De artiesten bewegen prachtig binnen de adembenemende visuals. Schoonheid en inspiratie vloeien overal."
Bosch-expert Thomas Vriens neemt voorafgaand aan de voorstelling zijn publiek mee in het leven en werk van één van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Kaarten voor Bosch Dreams, vanaf 15 euro 3,50 euro voor drankje en garderobe, en de inleiding (3 euro) zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 0900-3344553 (0,30 euro per minuut).