Driedelige drummiddag bij De Flux

Nieuws

ZAANDAM - In Podium De Flux in Zaandam vindt zaterdag 19 november een drumdag plaats. Drummeester Jeroen Vrolijk verzorgt de dag, die bestaat uit drie afzonderlijke onderdelen.
Het eerste onderdeel is een masterclass, gegeven door Rick van Wort. Rick is drummer geweest van Jett Rebel. Tegenwoordig drumt hij voor Shirma Rouse en Orange Grove met Brainpower. Tijdens deze masterclass wordt Rick op het podium geïnterviewd en gaat hij zijn skills laten zien. Hij beantwoordt tevens vragen vanuit het publiek.
Na de masterclass geeft Willem van der Krabben een sambaworkshop. De samba is een Braziliaanse muzieksoort die vooral bekend werd door het carnaval in Rio de Janeiro. Sambamuziek roept een zomerse sfeer op met schaars geklede dames en heren die met name hun heupen wild bewegen op de opzwepende muziek. Zoals bij alle Zuid-Amerikaanse muziek is het flirtende karakter duidelijk aanwezig. Dit wordt tijdens de workshop vertaald in opzwepend en energiek drumspel.
De afsluiter van de middag is een drumwedstrijd. De winnaar verdient twee kaarten voor het concert van Cesar Zuiderwijk in het Zaantheater. Mensen die willen deelnemen kunnen een video van hun drumspel opsturen naar publiciteit@podiumdeflux.nl. Er worden vier deelnemers uitgekozen die deze middag tegen elkaar mogen strijden.
Meer informatie is te vinden op: www.podiumdeflux.nl.