Prima debuut Ter Meulen op WK Kunstrolschaatsen

Nieuws

ZAANDAM - Tyler ter Meulen heeft een fijn debuut gehad op het WK Kunstrolschaatsen in Italië. Met een hoog concurrentieniveau heeft hij zich prima staande weten te houden. De kunstrolschaatser van Rollerclub Pauwin uit Zaandam mag zich dertiende van de wereld noemen in zijn discipline soloroldansen in de klasse senioren heren.
Tyler (20) ging met een open vizier zijn eerste WK tegemoet. Het niveau tijdens het WK is volgens Pauwin sowieso hoog en met name de zuidelijke landen presteren erg goed op de discipline soloroldansen. De trainingen gingen voor Tyler erg goed en met zelfvertrouwen ging hij zijn eerste wedstrijd tegemoet. De verplichte dans, de Quickstep, heeft Tyler prima gereden. 's Avonds moest hij nog op voor zijn styledans. Ook deze heeft hij naar kunnen gereden. Met spanning wachtten hij en zijn moeder/coach Natascha ter Meulen op de punten na afloop van zijn dansen. Hij kreeg mooie punten, van 6.5 tot aan 7.2, en zette zichzelf op een dertiende plaats met prima aansluiting op zijn concurrenten.
De vrije dans reed Tyler ook goed. Hij kreeg punten in de 5.5 tot aan 6.8 en eindigde uiteindelijk ook als dertiende. "Ik ben tevreden over mijn eerste meetmoment in de senioren en mijn eerste WK. Ik heb de video's teruggekeken en na mijn tegenstanders gezien te hebben, weet ik nu waar ik volgend jaar aan moet werken", aldus Tyler. Italië en Portugal domineerden het podium, waarbij Daniel Morandin uit Italië wereldkampioen werd.